Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE EMOȚIONANTE cu Patricia Ţig: A izbucnit în lacrimi, după ce s-a calificat în finala turneului WTA de la București

Patricia Ţig

Patricia Maria Ţig, fără clasare, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului BRD Bucharest Open, trecând în semifinale de sportiva germană Laura Siegemund, locul 77 WTA şi favorită 6. La finalul meciului, Patricia Ţig,  ajunsă în finală la BRD Bucharest Open după ce a născut la începutul acestui an, a plâns pe teren.

"Nu a fost chiar un meci uşor. Uneori aparenţele înşeală. Am mai jucat cu Laura de două ori. Şi acum a fost un meci destul de greu, fizic şi mental. Din fericire pentru mine am reuşit să rămân foarte calmă de-a lungul meciului şi cred că poate din cauza asta a părut foarte uşor. Ştiam că dacă o să fac tot ceea ce trebuie probabil că va veni şi victoria. A fost la final un moment foarte emoţionant pentru mine. Nu mi s-a mai întâmplat să plâng pe teren sau alte chestii de genul ăsta. Pur şi simplu a fost totul foarte emoţionant, a fost o bucurie imensă pentru mine şi cred că de aceea am izbucnit în lacrimi. Să câştig aici ar fi un pas înainte, ar fi ca o eliberare. Eu am mai jucat o finală (n.r. - la Baku în 2015), pe care am pierdut-o. Ar fi un lucru pozitiv şi foarte frumos să câştig acum. Iar pentru turneu şi pentru românii care ne susţin în fiecare zi cred că ar fi la fel de frumos", a spus Ţig într-o conferinţă de presă.

Citește și: Mega surpriză pentru Ion Țiriac! Cadou imens pentru acesta: Ii cedez gratuit pachetul majoritar de acțiuni

"Din păcate pentru mine, simt că am evoluat ca jucătoare numai după ce am devenit mamă. Nu am învăţat prea multe în prima parte a carierei, chiar mai deloc. Încerc foarte mult să fiu mai umilă, mai docilă şi recunoscătoare pentru ceea ce primesc şi am primit de-a lungul anilor. Cred că într-o oarecare măsură maturitatea pe care am simţit-o o dată ce am devenit mamă m-a ajutat foarte mult în perioada aceasta. Văd lucrurile altfel, sunt mult mai calmă, mai relaxată, ştiu că viaţa nu se termină cu pierderea unui meci de tenis. Vreau să joc cât pot eu de bine, chiar dacă pare ceva mecanic. Să iau meci cu meci, să încerc să găsesc soluţii de a reveni în meci şi de a câştiga... pentru mine ăsta e obiectivul. Şi nu dacă o să câştig finala ce o să fie, sau dacă pierd finala ce o să fie... Sau dacă pierd în primul tur la următorul turneu o să fie tragedie... Nu, pur şi simplu o să fac tot ce ţine de mine şi sper să fie bine", a adăugat ea.

Citește și: Traian Băsescu, declarație bombă: Iohannis i-a păcălit pe români

Jucătoarea română, care ar putea intra în top 200 mondial în cazul în care va câştiga trofeul la Bucureşti, a afirmat că îşi va face un plan în funcţie de adversara din finală. Mai mult, dacă se va impune în finală, Țig va deveni prima jucătoare fără clasament care câștigă un turneu WTA.

În finală, românca o va întâlni pe jucătoarea italiană Martina Di Giuseppe, locul 211 WTA, sau pe jucătoarea din Kazahstan, Elena Ribakina, locul 106 WTA.

Citește și: Detalii despre soția lui Călin Popescu Tăriceanu! Cât încasează aceasta,dar și ce cadouri i-a facut soțul

"Nu le cunosc aproape deloc pe celelalte jucătoare din semifinale. Pe Rybakina am văzut-o puţin în meciurile trecute, ştiu că dă foarte tare în minge. Are un serviciu foarte puternic şi un clasament bun... Iar pe Martina nu am văzut-o... poate şi din cauza lipsei mele de pe circuit. O să mă uit la meci şi o să îmi fac împreună cu Răzvan (n.r. - antrenorul Răzvan Sabău) un plan pentru finală în funcţie de cine va câştiga meciul", a menţionat ea.

Ţig este a treia jucătoare română care atinge finala competiţiei găzduită de Arenele BNR. Celelalte două care au ajuns în utimul act au şi câştigat trofeul, Simona Halep în 2014 şi 2016, respectiv Irina Begu în 2017.

Citește și: Unul dintre giganții operatorilor de telefonie mobilă taie în carne vie! Concedieri pe bandă rulantă

Aceasta este a doua finală din cariera jucătoarei române după cea din 2015 de la Baku, unde era învinsă de sportiva rusă Margarita Gasparian (scor 6-3, 5-7, 6-0).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.