Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE EMOȚIONANTE în Parlamentul Cataloniei: Omul propus de Carles Puigdemont e noul lider, după ce a câștigat cu un singur vot diferență - VIDEO

Quim Torra

Parlamentul catalan l-a învestit pe Quim Torra, un separatist ferm, drept lider, încheindu-se astfel o perioadă în care regiunea s-a aflat sub conducerea directă a Madridului, scrie Reuters.

Torra a fost învestit cu 66 de voturi pro, 65 împotriva şi patru abţineri. El este un fost avocat şi publicist, scrie news.ro.

Citește și: Gigi Becali își ia mâinile de pe ei! „O să le dau salariile pe câmp”

După vot, parlamentarii pro-independenţă s-au ridicat în picioare pentru a intona imnul Cataloniei.

Torra, care a fost nominalizat de fostul lider regional Carles Puigdemont, a îmbrăţişat apoi parlamentarii prezenţi. Mulţi dintre ei au purtat o panglică galbenă ca semn de susţinere faţă de politicienii catalani reţinuţi de autorităţi pentru rolul lor în organizarea referendumului ilegal pentru independenţă din octombrie 2017.

Citește și: O nouă acuzație pentru criminala de la metrou! Pentru ce a mai fost trimisă în judecată Magdalena Șerban, în afară de omor

Într-un discurs ţinut sâmbătă în faţa Parlamentului, Torra a promis că va lucra pentru a ajunge la o republică catalană şi l-a numit pe Puigdemeont, care se află la Berlin aşteptând o decizie privind posibila sa extrădare în Spania, ca fiind liderul legitim al regiunii.

Guvernul a numit discursul ca fiind „ostil” iar Andrea Levy, un membru al parlamentului catalan care face parte din partidul prim-ministrului Mariano Rajoy, a declarat că Madridul va conduce din nou regiunea dacă noua administraţie va încălca legea.

Citește și: Klaus Iohannis a „șters pe jos” cu proiectul mult lăudat de Olguța Vasilescu! Ieșire fulgerătoare la adresa PSD

Partidele pro-independenţă au câştigat majoritatea voturilor în alegerile regionale cerute în decemrie de Rajoy.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.