Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE HALUCINANTE pe aeroportul din Doha: Femei supuse FORȚAT la controale ginecologice, Qatarul își cere iertare

captura youtube.com
Muzeu Qatar

Qatarul a transmis miercuri că ''regretă'' examenele ginecologice forţate la care au fost supuse mai multe femei pe aeroportul din Doha, un scandal ce a provocat furie în Australia, care intensifică presiunea asupra acestei bogate ţări din Golf unde o anchetă este în desfăşurare, relatează AFP.

Pe 2 octombrie, un bebeluş nou-născut a fost găsit abandonat într-o toaletă a aeroportului, ''acoperit cu un sac de plastic'' şi ascuns sub deşeuri într-un coş de gunoi, în ceea ce părea a fi ''o tentativă de crimă'', potrivit autorităţilor locale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu Cercel: ‘Nu vă spălați, nu purtați mască, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți’

Agenţii de pe aeroport au obligat apoi mai multe femei aflate la bordul unui avion ce urma să decoleze către oraşul australian Sydney să coboare din aeronavă şi să fie supuse unei examinări ginecologice pentru a se verifica dacă au născut recent.

Conform ministrului australian de externe, Marise Payne, femei din zece avioane au fost supuse acelor investigaţii, fără să precizeze destinaţiile acestora, denunţând însă un incident ''foarte tulburător'' şi ''jignitor'' care a afectat 13 femei cu cetăţenie australiană.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Alţi responsabili australieni au declarat că autorităţile de la Canberra discută cu alte state pentru a-şi exprima împreună preocuparea cu privire la aceste abuzuri, dar au refuzat să menţioneze ţările, invocând respectarea dreptului victimelor la viaţă privată. Conform informaţiilor agenţiei France Presse, o franţuzoaică se numără printre aceste victime.

La rândul său, premierul din Qatar, Khaled ben Khalifa Al-Thani, a promis că rezultatele unei anchete ''complete şi transparente'' aflate în derulare vor fi ''comunicate partenerilor noştri internaţionali''. Guvernul de la Doha menţionează într-un comunicat că, în acea zi, ''o căutare imediată a părinţilor a fost declanşată, inclusiv la bordul avioanelor în proximitatea cărora a fost găsit noul-născut'' de sex feminin, iar decizia de a se recurge la examene ginecologice forţate a fost justificată de voinţa ''de a împiedica autorii acestei crime oribile să scape''.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

Potrivit autorităţilor locale, bebeluşul a supravieţuit şi primeşte îngrijiri medicale la Doha.

În Qatar, femeile care au relaţii sexuale sau nasc un copil în afara căsătoriei riscă închisoarea, iar cele cu cetăţenie străină pot fi expulzate din ţară.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Evenimentul de la Patriarhie a fost deosebit, în cele 3 zile au fost zeci de mii de oameni, cred că organizarea a fost una de excepție’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.