Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene inedite la ședința de guvern: Premierul a oferit cadouri de final de mandat, dar nu a mai demisionat

Guvernul Romaniei
Ciuca Guvern

Ședința de guvern de vineri, 26 mai 2023, trebuia să fie ultima cu Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru, potrivit protocolului de coaliție. Demisia premierului nu a mai venit, fiind amânată până la rezolvarea situației din educație, astfel că toate pregătirile care erau deja puse în mișcare pentru acest moment au rămas în aer. Jurnalistul TVR Vlad Ungar relatează pe pagina personală de Facebook momentele inedite de la Palatul Victoria, cu demisii retrase și cadouri de rămas bun cu anticipație.

„Premierul a luat decizia finala de a nu demisiona in aceasta dimineața, spun surse mele, după o ultima discuție cu Presedintele. Miniștrii și angajații Guvernului erau pregătiți ca azi sa fie ultima ședința de guvern.

O mare parte din consilierii premierului și-au pregătit demisiile și mai trebuiau doar semnate de Nicolae Ciucă, unele chiar au intrat in circuitul de avizare la cabinetul Premierului. Când au aflat ca Nicolae Ciucă rămâne prim-ministru, s-au grăbit sa le retragă. Unii chiar in timpul sedintei Executivului care s-a dovedit a nu fi ultima pentru Nicolae Ciucă.

In sala Muntenia de la Palatul Victoria unde se desfasoara ședințele de Guvern, pe masa, in dreptul fiecarui scaun, angajații de la protocol au pus in aceasta dimineața cadourile pentru miniștrii. Trebuia sa fie un gest de apreciere al premierului la final de mandat pentru membrii Cabinetului.

E vorba despre o medalie de la BNR care are pe o fata gravata Coloana infinitului și Poarta Sărutului , iar pe cealaltă parte numele, semnătura lui Nicolae Ciucă si fațada Palatului Victoria.

Cum premierul nu și-a depus mandatul azi, iar Guvernul își va continua activitatea, miniștrii l-au întrebat la finalul sedintei pe Nicolae Ciucă dacă mai pot lua cadourile sau trebuie sa le lase pe masa din sala Muntenia.

Nicolae Ciucă a râs și le-a răspuns ca pot lua cadourile. Au râs și ei, și ele și el”, relatează jurnalistul Vlad Ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.