Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE ȘOCANTE Cel puțin 11 persoane au fost DECAPITATE de Statul Islamic

Cel puţin nouă soldaţi şi doi civili au fost decapitaţi în Libia într-un atac executat de către militanţi ai grupării Stat Islamic (SI) împotriva unei poziţii a Armatei Naţionale Libiene (ANL), loială omului forte din estul ţării, mareşalul Khalifa Haftar, potrivit unui purtător de cuvânt, relatează AFP şi DPA.

Atacul, care nu a fost revendicat până în prezent, a avut loc miercuri în zori la punctul de control Fugha, al forţelor loiale mareşalului Haftar din regiunea Jufra, la circa 500 km sud de Tripoli, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! De ce a plecat, de fapt, Laura Teodoru de la Digi 24

ANL a cucerit la începutul lui iunie regiunea Jufra, unde se află în special o bază militară aeriană. Baza era ocupată îndeosebi de către Brigăzile de Apărare din Benghazi, o coaliţie de combatanţi care se opun lui Khalifa Haftar, inclusiv islamişti izgoniţi din oraşul Benghazi (est).

Statul Islamic, chiar dacă a pierdut în decembrie 2016 oraşul Sirt, fieful său din nordul ţării, rămâne activ în Libia, mai ales în sudul şi estul ţării, potrivit unor analişti şi surse militare.

Citește și: Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATUL MOTIV al vizitei lui Macron în România – bulgarii au intrat deja în horă

Libia este sfâşiată de conflicte între miliţii şi două autorităţi care îşi dispută puterea în ţară: de o parte, guvernul de uniune naţională, recunoscut de către comunitatea internaţională şi cu sediul la Tripoli, şi, de cealaltă parte, o autoritate care îşi exercită puterea în estul ţării, cu sprijinul mareşalului Haftar.

content-imagecontent-imagecontent-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.