DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Scene REVOLTĂTOARE la o creșă! Copii JIGNIȚI, UMILIȚI și puși să repete înjurături chiar de educatoare: 'Te omor/ Porcule'

Primaria Sectorului 4
Cresa

Copiii dintr-o creșă cu program prelungit din Iași sunt învățați să înjure și sunt jigniți de educatoare, care le spune celor mici că sunt „nespălați”, „porci” și „put ca un dihor”. Unei fetițe, cea care ar trebui să o educe îi spune „Îți miroase a s..ă oleacă”, conform Mediafax.

Citește și: Proiect BOMBĂ al PSD - Mandatele primarilor și consilierilor județeni ar putea crește la cinci ani

Familia unui copil din Iași i-a pus băiatului un dispozitiv de înregistrare pe haină și când părinții au auzit cum vorbesc educatoarele cu cei mici la creșă au mers la avocat și intenționează să depună plângere penală.

„Îți miroase a s..ă, a oleacă de s..ă îți miroase de acuma. Cam devreme”, se aude o educatoare care ceartă o fetiță pentru că e neastâmpărată.

Pe înregistrare se aude și cum este certat un băiețel pentru că a făcut pe el. I se spune că e „porc”, „nespălat” și „pute ca un dihor”.

„De ce nu faci c..a la baie și faci pe tine? Porcule! Ești porc, nu tigru cum spune mama ta. Porc ești că te c..i pe tine. Miroase că ești nespălat. A dihor miroase”, îi spune îngrijitoarea copilului.

De asemenea, copiii sunt învățați să înjure și sunt amenințați dacă nu sunt cuminți.

„În p... mă-tii, ia spune și tu, spune”, îl învață femeia care ar trebui să aibă grijă de copil și să îl educe, apoi se aud două voci adulte care râd pe seama „învățăturii” oferite. „Te omor”, se aude o altă voce adultă adresându-se unui copil care e neastâmpărat.

Copilul care a avut dispozitiv de înregistrare pe haină a fost luat de la creșă și merge la psiholog. Avocatul familiei, Ciprian Mitoșeriu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că părinții vor depune plângere penală, deoarece ceea ce li se întâmplă copiilor la creșă îi poate afecta pe viață.

„Părinții intenționează să depună plângere. Este pregătită deja. Plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului și să vedem în ce măsură se justifică. Facem plângere și pentru alte infracțiuni. Creșa aparține Primăriei Iași. Nu mi se pare admisibil. Vorbim despre educație dată unor copii de 2 - 3 ani cu bătaie și înjurături iar orice eveniment la această vârstă îi poate marca pe viață”, a declarat Ciprian Mitoșeriu, avocatul familiei.

Potrivit acestuia, copilul în vârstă de trei ani și opt luni nu mai frecventează creșa Primăriei Iași, iar de vineri o bunică are grijă de el, băiatul începând deja ședințele cu un psiholog.

UPDATE

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a luat măsuri împotriva îngrijitoarelor creșei, unde copiii erau jigniți și învățați să înjure. Două îngrijitoare, o asistentă și coordonatoarea instituției au fost date afară din sistem.

Mihai Chirica, primarul Iașului, a declarat că a finalizat ancheta de la creșă vineri, în jurul orei 11, și a decis ca două îngrijitoare, o asistentă și coordonatoarea instituției să plece din sistem. Directorul creșei a fost sancționat cu avertisment.

„Pentru cele trei persoane care se ocupau de acea grupă de copii, respectiv două îngrijitoare și o asistentă, am luat măsura să fie demise și eliminate din sistemul de creșe. Și coordonatoarea creșei a fost demisă. Trebuia să aibă grijă ca această situație să nu se întâmple. Doamna director a fost penalizată cu avertisment. Am rugat-o să aibă mai multă grijă să nu se mai întâmple așa ceva. Pot înțelege foarte multe lucruri, pot ierta, pot să analizez cu multă larghețe când e cazul, dar nu tolerez un astfel de comportament față de copii. Poate fi copilul oricăruia dintre noi. Acolo nu e doar o lipsă de educație, e și o traumă psihologică”, a declarat Mihai Chirica, pentru MEDIAFAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.