Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene SCANDALOASE la Festivalul Sanremo: Biserica italiană numește PENIBIL gestul unui interpret

Episcopia Ventimiglia-Sanremo din nordul Italiei a considerat miercuri "penibilă" interpretarea artistului Achille Lauro, care a deschis marţi seară Festivalul de la Sanremo 2022 cu cântecul "Domenica", a cărui scenografie a simulat un botez pe scenă, relatează EFE.

Episcopul Antonio Suetta a deplâns într-un comunicat "reprezentaţia lamentabilă a primului concurent, care a luat în derâdere şi a profanat simbolurile sfinte ale credinţei catolice, evocând gesturile botezului într-un context profan.

Achille Lauro, unul dintre cei mai avangardişti şi transgresivi muzicieni ai scenei italiene, a deschis cea de-a 72-a ediţie a festivalului muzicii uşoare italiene cu piesa "Domenica" ("Duminică"), la care a fost acompaniat de un cor gospel şi în timpul căreia s-a botezat singur cu apă dintr-un pocal, în faţa publicului.

Monseniorul Suetta a recunoscut că iniţial nu a dorit să reacţioneze la reprezentaţia artistului, dar apoi şi-a dat seama că este necesar "să devină vocea multor persoane credincioase, pline de bunătate şi de umilinţă, care s-au simţit ofensate în valorile lor cele mai preţioase".

Legendarul Festival de la Sanremo este considerat o avanpremieră a concursului Eurovision, care va avea loc în mai la Torino, după triumful grupului italian Maneskin la ediţia de anul trecut a competiţiei muzicale europene.

Festivalul Sanremo, care a început marţi seară cu o cotă mare de audienţă, se va încheia sâmbătă, când va fi ales câştigătorul care va reprezenta Italia la Eurovision 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.