Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene spectaculoase în Ucraina: o femeie de 79 de ani, printre civilii instruiți de trupele speciale

Kami and the rest of the world
Kiev Ucraina

Membri ai forţelor speciale ucrainene au organizat duminică un antrenament militar pentru locuitorii din Mariupol pentru a-i învăţa tehnici de autoapărare în cazul unui atac din partea Rusiei, relatează AP. Batalionul, parte a Gărzii Naţionale ucrainene, i-a instruit pe rezidenţi să asambleze şi să dezasambleze o armă, să încarce muniţia şi să tragă la ţinte.

O femeie în vârstă de 79 de ani, Valentyna Konstantynovska, spune că vrea să fie pregătită să îşi apere familia în cazul unei invazii ruseşti. „Nu vreau să-mi pierd ţara, oraşul meu”, a adăugat ea. Rusia neagă că intenţionează să invadeze, dar poziţionat mai mult de 100.000 de soldaţi în apropierea graniţei ucrainene şi a trimis trupe în Belarus, încercuind Ucraina pe trei părţi, scrie Mediafax.

Oficialii americani spun că acumularea a ajuns la un punct în care Rusia ar putea invada în orice moment.

Ca un semn că oficialii americani se pregătesc pentru cel mai rău scenariu, Statele Unite au anunţat că intenţionează să evacueze cea mai mare parte a personalului de la ambasada din capitala ucraineană. Marea Britanie s-a alăturat altor naţiuni europene, îndemnându-şi cetăţenii să părăsească Ucraina.

Unul dintre membrii unităţii, Kyrylo Berkal, a declarat că evacuarea diplomaţilor a fost o decizie corectă, deoarece situaţia va fi „periculoasă pentru ei”. Cu toate acestea, el a adăugat că oamenii nu ar trebui să intre în panică, deoarece aliaţii vor continua să ajute ţara. „Mesajul meu este că trebuie să facem mai multe acţiuni pentru a opri împreună invazia rusă”, a spus Berkal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.