Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE TERIBILE Unul dintre cei mai mari cântăreți ai lumii a făcut INFARCT, în timp ce mânca: NU a mai putut fi resuscitat - VIDEO

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Tenorul italian Marcello Giordani, un star al celor mai mari instituții de operă din lumea întreagă, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui infarct, în locuința sa din Monte Tauro, Sicilia, informează Associated Press.

Giordani a suferit un infarct în timp ce lua prânzul în locuința sa, sâmbătă, și nu a mai putut fi resuscitat, a declarat antrenorul său vocal, Bill Schuman.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

Giordani a devenit celebru pentru vocea sa de tenor spinto-liric, capabilă de culori eroice, dramatice, informează mediafax.ro.

Născut în Sicilia, pe 25 ianuarie 1963, Giordani a fost fiul unui gardian de închisoare convertit în proprietar de benzinărie.

Citește și: Victor Ponta spulberă Guvernul: Suntem într-o prăpastie uriașă

Într-un interviu pentru Associated Press, din 2007, tenorul spunea că şi-a făcut debutul muzical în benzinăria tatălui, cântând şi servind cafea, în jurul vârstei de 12 ani.

La vârsta de 23 de ani s-a mutat la Milano şi a debutat profesional în 1986, în "Rigoletto", de Giuseppe Verdi. În 1988, a debutat la Teatro alla Scala din Milano ca Rodolfo din "Boema" de Giacomo Puccini.

Citește și: Lovitură de teatru! Tudorel Toader susține că nu el se află în spatele Legii recursului compensatoriu – Pe cine dă vina

În SUA, a debutat în acelaşi an, la Opera din Portland, apoi, în 1992, a cântat pe scena operei din Viena, Austria. De-a lungul carierei a cântat pe multe scene celebre ale lumii, precum Royal Opera din Londra, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.