Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCHEMA mafiotă prin care acționa șeful CJ Timiș

Încă un baron local cade în cruciada lansată de DNA. Liderul PSD Timiș nu a fost prins cum s-ar putea crede cu învârteli mici cu contracte din bani publici în județul în care era șef. El acționa la nivel național și a pus la punct un plan prin care devaliza sistematic CFR-ul.

Vezi şi: Baronul PSD de Timiş, cercetat sub control judiciar

Acuzaţiile procurorilor sunt construite în jurul contractelor obţinute de compania Eurocomet West SRL, despre care oamenii legii au informaţii că este firma de casă a preşedintelui Consiliului Județean Timiş. Anchetatorii susţin că Titu Bojin ar fi dat contracte din bani publici acestei firme, de pe urma cărora avea şi el un comision de câteva sute de mii de lei.

Schema ar fi fost una simplă potrivit Digi24

Titu Bojin direcţiona fonduri bugetare cu prioritate către Primăriile sau autorităţile din judeţ care încheiau contracte cu această firmă.

Vizate de anchetă sunt 17 primării, dar şi Muzeul Satului Bănăţean şi Administraţia Bazinală a Apelor Banat. Practic, banii erau direcţionaţi către autorităţi doar pentru a intra în conturile societăţii pe care o controlează din umbră.

În acte, societatea este condusă de Marius Didilă, un ploieştean născut în 1990, însă personajul-cheie în ancheta procurorilor este o rudă de-a acestuia, George Didilă. Cei doi au legături de sânge şi cu omul de afaceri Gruia Stoica. Procurorii spun că acesta ţinea legătura cu primăriile, iar în cazul în care plăţile nu erau efectuate la timp, apela la Marcel Mihoc, consilierul lui Titu Bojin. Ulterior, profitul era împărţit.

Procurorii spun ca Titu Bojin şi-a folosit influenţa și în afara granițelor județului pe care îl administrează. El a reuşit să strecoare firma Eurocomet West SRL în graţiile conducerii SNCFR Călători, mai precis a directorului Alexandru Gavriş. Aşa a prins 10 contracte cu tot atâtea depouri CFR din ţară. Potrivit anchetatorilor, angajaţii statului ar fi cumpărat diferite bunuri de care instituţiile nu aveau nevoie. Cele zece contracte valorează aproape 200.000 de lei:

sursa foto: pressalert.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.