Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schengen: În timp ce situația României e incertă, Bulgaria a primit promisiuni de aderare

travelandleisureasia.com
Schengen

Schengen: În timp ce situația României e incertă, Bulgaria a primit promisiuni de aderare

Premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, a purtat o serie de discuţii cu lideri europeni, în cadrul celei de-a treia reuniuni a Comunității Politice Europene de la Granada, Spania, relatează Rador Radio România.

Şeful executivului de la Sofia a avut o întâlnire scurtă cu Mark Rutte, prim-ministrul Ţărilor de Jos, care, împreună cu Austria, blochează Bulgaria cu privire la eliminarea graniţelor cu România şi Grecia.

Denkov s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, şi cu alţi câţiva premieri.

"Bulgaria va primi sprijin puternic pentru aderarea sa la Spaţiul Schengen, dacă îşi va îndeplini sarcinile până la sfârşitul anului", acesta este mesajul primit de premierul Bulgariei în cadrul întrevederilor desfăşurate.

Rishi Sunak a abordat problema Regatului Unit privind migranţii ilegali care ajung pe Insulă din Europa continentală, inclusiv prin Bulgaria. În acelaşi timp, premierul britanic a exprimat sprijin total pentru priorităţile politicii externe bulgare. Nikolai Denkov a solicitat susţinerea Marii Britanii cu privire la aderarea Bulgariei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Ce spune președintele Iohannis despre extinderea spațiului Schengen

Întrebat dacă deblocarea acordului privind migrația poate flexibiliza poziția Austriei referitoare la aderarea României la Spațiul Schengen sau despre eventuale discuții și întâlniri cu cancelarul austriac, Klaus Iohannis a răspuns:

„Este posibil să avem o discuție complet informală. Până acum n-am avut-o. S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migrație. Sincer, progresul obținut, după părerea mea, este destul de modest, dar este un progres, recunoaștem, față de nimic, ce am avut până acum, fiindcă de ani de zile se negociază și pozițiile statelor au fost foarte diferite, nu s-a putut ajunge la nimic.

Acum avem o bază mai degrabă tehnică și ceea ce s-a discutat foarte mult în ultimele zile, anumite puncte unde au fost negocieri intense, tratează aspecte pe care nu le-aș numi majore. Și atunci nu cred că acest pas care s-a făcut acum pe așa-numitul pact pe migrație va schimba poziția Austriei. Este nevoie de mai mult, este nevoie de mai multe negocieri și sper ca acestea să se facă și să dea roade”, a declarat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.