Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schengen | PES tunurile pe PPE: 'Guvernele de dreapta trebuie să își asume responsabilitatea pentru că au zădărnicit speranțele cetățenilor români'

Shengen Visa
Nu schengen

Croația este un membru binevenit al clubului Schengen, dar neadmiterea Bulgariei și a României este o lovitură serioasă pentru unitatea europeană într-un moment în care este cea mai mare nevoie de ea, transmite Partidul Socialiștilor Europeni. „Guvernele de dreapta trebuie să își asume responsabilitatea pentru că au zădărnicit încă o dată speranțele cetățenilor bulgari și români, au declarat astăzi socialiștii europeni”, transmite PES.

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) arată că „a susținut cu tărie aderarea României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen - o măsură recomandată de comisarul european progresist Ylva Johansson și cerută de mult timp de către militanții socialiști și democrați”.

„PES se angajează să protejeze și să promoveze Acordul Schengen - una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene. De aceea, suntem dezamăgiți că unitatea europeană a eșuat în acest moment cheie.

Așa cum a reafirmat rezoluția Congresului PES, credem că România și Bulgaria au câștigat statutul de membru deplin al spațiului Schengen. Acum va fi important să facem un bilanț și să determinăm cum poate fi dus mai departe acest proces în mod eficient”, a declarat președintele PES, Stefan Löfven.

PES arată că UE ar fi mai puternică odată cu extinderea spațiului Schengen și „speră că ezitările politice ale unor state membre nu vor submina procesul”.

La Congresul PES de la Berlin din octombrie 2022, delegații au adoptat o rezoluție prin care au cerut ca România, Bulgaria și Croația să fie admise pe deplin în Schengen. În rezoluție se afirmă că „noi [PES] dorim să protejăm și să promovăm Acordul Schengen, care este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene, și să vedem România, Bulgaria și Croația aderând la acesta fără întârziere”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.