Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schengen-România: Președintele CE, Jean Claude Juncker, face anunțul mult așteptat

enational.ro
schengen

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat joi în fața parlamentarilor români că va milita pe lângă autorităţile din România pentru a garanta caracterul ireversibil al progreselor realizate în privinţa MCV.

„Aș dori să subliniez, în denumirea mecanismului de cooperare și verificare, importanța cuvântului cooperare. MCV nu înseamnă sfârșitul sau retragerea reformelor. Cooperarea este esențială pentru că solidaritatea este o legătură de angajament între statele noastre. Știți că puteți conta pe sprijinul Comisiei Europene prin fondurile structurale, în special. Iar eu voi milita pe lângă autoritățile române pentru a garanta caracterul ireversibil al progreselor realizate. În ceea ce privește MCV, aș dori să adaug că nu ar trebui să ne imaginăm că putem adăuga alte noi criterii și exigențe de pe o zi pe altă. Mecanismul de cooperare este bine realizat. Alte exigențe nu vor fi adăugate la cele existente”, a spus Juncker.

Ce reglări de conturi se află în spatele încordărilor din PSD: Ce ar urmări Liviu Dragnea

El a mai afirmat că România trebuie să devină membră a spațiului Schengen „cât mai curând posibil deoarece este un loc meritat”.

”România își merită locul său natural în sânul UE și în spațiul Schengen. Criteriile de adeziune la spațiul Schengen au fost clare și nu trebuie să îngreunăm aceste criterii. Trebuie ca România să poată deveni membră a spațiului Schengen cât mai curând posibil deoarece este un loc meritat”, a mai spus președintele CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.