Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schengen – Vestea 'alarmantă' dată de un europarlametar: 'Nu avem o foaie de parcurs pentru ca Bulgaria şi România să intre în Schengen!'

esp.md
romania bulgaria schengen

Schengen – Vestea 'alarmantă' dată de un europarlametar: 'Nu avem o foaie de parcurs pentru ca Bulgaria şi România să intre în Schengen!'

"Nu avem o foaie de parcurs pentru ca Bulgaria şi România să intre în Schengen cu frontierele terestre, iar aceasta este o veste alarmantă", a declarat şeful Delegaţiei socialiştilor bulgari în Parlamentul European, Petăr Vitanov, într-o emisiune a postului de televiziune Nova News, informează Rador Radio România.

"Vestea bună este că nu am fost separaţi de România. Acest lucru a costat eforturi enorme ale unui număr de politicieni bulgari. Separarea ar fi o lovitură grea pentru imaginea ţării, pentru eforturile diplomatice ale tuturor celor care au fost implicaţi în obiectivul Schengen. Acest pericol a trecut. Multe guverne au lucrat pentru aceasta", a adăugat Vitanov.

"Pe de altă parte, nu s-a realizat ceea ce se aştepta, deoarece principalele probleme sunt legate de frontierele terestre - pierderi pentru afaceri, probleme de mediu, accidente rutiere. Eşecul provine din faptul că solicitările guvernanților erau ca problema să fie rezolvată până la sfârşitul anului. Acest lucru nu s-a întâmplat. Eşecul vine şi din faptul că premierul spunea că vom avea o dată anume în 2024. Aceasta este o recunoaştere a faptului că aderarea noastră cu frontierele terestre va avea loc cel mai devreme în 2025", a precizat Vitanov. Potrivit europarlamentarului, absenţa unei foi de parcurs înseamnă că procesul ar putea dura ani de zile. "Alte ţări, precum Austria şi Croaţia, au primit termene clare pentru aderarea lor la Spaţiul Schengen. Nu există nicio modalitate de a fi complet mulţumiţi. Propuneri similare au fost făcute altor guverne bulgare, dar acestea nu le-au acceptat", a menţionat Petăr Vitanov.

Europarlamemtar: „Austria nu doreşte nimic în afara legislaţiei europene”

În ceea ce priveşte îngrijorarea că Austria ar putea returna 6.000 de migranţi, europarlamentarul consideră că Bulgaria ar putea deveni victima unor bătălii politice interne. "Austria nu doreşte nimic în afara legislaţiei europene. Dar probabil că acum a identificat un anumit număr de persoane pe teritoriul său pe care doreşte să le returneze", a subliniat Vitanov.

Vezi și: Bulgaria a făcut marele anunț: când intră, de fapt, Sofia în Schengen pe plan terestru?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.