Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schi alpin - Director de cursă, ameninţat cu moartea după proba de slalom uriaş paralel

schi

Markus Waldner, directorul pentru cursele masculine de slalom uriaş paralel de la Cortina d'Ampezzo, gazda Mondialelor de schi alpin din acest an, a primit ameninţări cu moartea, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Comitetul de organizare, Fondazione Cortina 2021, şi-a exprimat într-un comunicat susţinerea şi solidaritatea faţă de oficialul italian care a fost ameninţat cu moarte prin email.

''Pentru un eveniment ca al nostru, bazat pe valorile sportului şi fair play, este inacceptabil ca un profesionist stimat ca Markus să primească asemenea mesaje grave, care depăşesc dezbaterea şi confruntarea normală'', se arată în comunicat.

Cursele masculine şi feminine de slalom uriaş paralel, în care schiorii concurează unul contra celuilalt pe trasee paralele, s-au desfăşurat în premieră în cadrul Mondialelor de schi alpin.

Ambele probe au suscitat numeroase controverse, mai ales pentru regula care prevede că niciun schior nu poate termina prima manşă la mai mult de o jumătate de secundă în urma adversarului sau adversarei pentru a menţine atractivitatea cursei.

Pe de altă parte, au fost multe voci care au criticat condiţiile foarte diferite de pe cele două piste marcate cu porţi roşii şi albastre, pentru că era favorizat cine concura a doua manşă pe traseul roşu.

În sferturile probei feminine, cele patru schioare care au concurat manşa a doua pe traseul albastru au fost eliminate, inclusiv italianca Federica Brignone şi elveţianca Wendy Holdener, mari favorite la medalii.

''Nu am văzut niciodată o cursă mai nedreaptă. Cine a început pe pista albastră, era practic deja învingător'', a declarat Brignone după cursă.

În finala feminină, italianca Marta Bassino şi austriaca Katharina Liensberger au primit medaliile de aur, după un moment de confuzie înainte ca egalitatea timpilor să fie confirmată.

Francezul Mahtieu Faivre, câştigătorul medaliei de aur în proba masculină, a declarat este foarte foarte fericit pentru prima sa medalie individuală, dar că sunt multe de discutat după acea cursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.