Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schi alpin - Etapa de Cupă Mondială de la Wengen a fost anulată, două curse au fost mutate la Kitzbuehel

schi

Etapa din Cupa Mondială de schi alpin prevăzută la Wengen, în Elveţia, de vineri până duminică, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, iar două din cele trei curse au fost mutate în prestigioasa staţiune Kitzbuehel (Austria), au anunţat luni organizatorii, citaţi de AFP.

"După o nouă analiză a situaţiei actuale a pandemiei de Covid-19 la Wengen, cantonul Berna a luat decizia să anuleze cursele de pe Lauberhorn", au indicat organizatorii, ce urmau să pregătească două probe de coborâre şi un slalom în competiţia masculină.

"Autorităţile cantonului au stabilit, după o evaluare detaliată, că nu este posibil să ia toate măsurile de precauţie pentru ca sportivii şi staff-urile lor să fie protejaţi suficient în zone separate", a precizat Federaţia internaţională de schi (FIS), ce confirmase duminică desfăşurarea curselor.

Staţiunea Kitzbuehel, un loc mitic al Cupei Mondiale masculine, şi-a bulversat propriul program pentru a găzdui două din cursele prevăzute la Wengen (slalomul şi o coborâre), a indicat FIS câteva minute mai târziu.

Kitzbuehel, care trebuia să organizeze o coborâre, un super-uriaş şi un slalom săptămâna viitoare, va găzdui în cele din urmă două slalomuri încă de sâmbătă şi duminică, înainte de două coborâri pe 22 şi 23 ianuarie şi de un super-uriaş pe 24 ianuarie.

Este a doua etapă din Cupa Mondială de schi alpin anulată în acest sezon din cauza pandemiei, după ce competiţiile feminine de la Yanqing (China), unde vor avea loc probe din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă 2022, au fost reprogramate în Italia în februarie.

După ce finalul sezonului trecut a fost trunchiat de Covid-19, schiul alpin mondial şi-a modificat calendarul în acest sezon şi cursele se desfăşoară cu porţile închise.

"Sezonul este foarte dificil. Această decizie era însă necesară. Flexibilitatea şi adaptarea sunt cuvintele cheie ale acestui sezon încă de la început", a reacţionat Markus Waldner, un responsabil pentru cursele masculine în cadrul FIS.

Francezul Alexis Pinturault este în fruntea clasamentului general, cu un avans de 129 de puncte faţă de deţinătorul titlului, norvegianul Aleksander Aamodt Kilde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.