Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-române între premierul interimar al Republicii Moldova și ambasadorul României la Chişinău

Moldpres
Aureliu Ciocoi

Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, i-a mulţumit ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, pentru ajutorul umanitar acordat de Bucureşti în sectorul medical şi pentru dozele de vaccin împotriva COVID-19 "livrate în timp util", se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de guvernul de la Chişinău.

În cadrul unei întrevederi, Aureliu Ciocoi şi Daniel Ioniţă "au făcut schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-române şi au purtat discuţii pe marginea situaţiei epidemiologice actuale de pe cele două maluri ale Prutului", se menţionează în comunicat.

"În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte privind cooperarea economică, implementarea proiectelor transfrontaliere de interes comun, dar şi perspectivele de dezvoltare activă pe domenii de infrastructură", precizează executivul de la Chişinău, scrie Agerpres.ro.

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova "şi-a exprimat gratitudinea pentru suportul oferit de autorităţile române de-a lungul timpului în diverse domenii, inclusiv pentru agricultură şi combaterea pandemiei. În mod special, Aureliu Ciocoi a mulţumit oficialului român pentru ajutorul umanitar acordat în sectorul medical şi dozele de vaccin livrate în timp util, atât de necesare pentru iniţierea procesului de imunizare a populaţiei".

De partea cealaltă, Daniel Ioniţă "a reiterat disponibilitatea continuă a statului român de a oferi sprijinul necesar cetăţenilor Republicii Moldova în lupta cu COVID-19".

Ambasadorul României la Chişinău a subliniat de asemenea angajamentul Guvernului de la Bucureşti în susţinerea şi încurajarea Republicii Moldova privind aspiraţiile de integrare în spaţiul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.