Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb dur de replici între Donald Trump și Hassan Rouhani

sua iran

Președintele american Donald Trump l-a avertizat pe omologul său ranian Hassan Rouhani împotriva amenințării Statelor Unite, după ce acesta a declarat că "un război cu Iranul este mama tuturor războaielor", relatează site-ul agenției Reuters, conform mediafax.

"Niciodată să nu mai ameninți Statele Unite, sau vei înfrunta consecințele așa cum au facut-o și alții de-a lungul istoriei. Nu mai suntem o țară care să suporte cuvintele tale care îndeamnă la violență și moarte. Ai grija!", a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter.

Într-un discurs susținut duminică, secretarul de Stat Mike Pompeo a denunțat liderii Iranului ca făcând parte dintr-o "mafie" și a promis să ajute iranienii în lupta lor împotriva Guvernului

În cadrul unei reuniuni a diplomaților iranieni, Rouhani a declarat că "America trebuie să înțeleagă (...) pacea cu Iranul este mama tuturor păcilor și războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor".

Donald Trump a anunţat în luna mai decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Donald Trump a argumentat că el lansase de mult timp avertismente în legătură cu Acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept "defectuos", "decăzut şi putred", o "ruşine" pentru el, în calitatea de "cetăţean american". Liderul de la Casa Albă susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru. Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înțelegerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.