Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de antrenor în grupa României: După egalul cu românii și înfrîngerea cu Belarus, Alain Giresse se desparte de Kosovo

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
Alain Giressse

Alain Giresse a fost demis din funcția de selecționer al echipei naționale din Kosovo. Acest lucru a fost anunțat de Federația de Fotbal din Kosovo, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

„Federația de Fotbal din Kosovo anunță că, de comun acord cu selecționerul Alain Giresse, s-a decis încetarea colaborării. Această decizie vine după înfrângerea din ultimul meci cu Belarus (1-2)", se arată în anunțul publicat de federație.

Legenda franceză s-a întâlnit astăzi cu șefii Federației de Fotbal, cu care au ajuns la concluzia că "mariajul" dintre ei se încheie aici. Deși se spune că este vorba despre o demisie, FFK a precizat în anunțul său că despărțirea a avut loc de comun acord.

De asemenea, FFK i-a mulțumit antrenorului pentru munca depusă, anunțând în același timp și alte reforme la echipa națională.

Început promițător, calificare compromisă

Giresse și-a început experiența în Kosovo cu o victorie cu 5:0 în fața Burkina Faso într-un amical și o remiză cu Elveția, 1:1 în martie 2022.

Fanii au visat temporar, crezând că Kosovo a nimerit pe antrenorul potrivit. Cu toate acestea, totul a mers apoi prost.

Cu Giresse, Kosovo a câștigat doar trei meciuri oficiale, împotriva Ciprului de două ori și împotriva Irlandei de Nord, pe lângă cel amical cu Burkina Faso.

De asemenea, s-au înregistrat trei remize în meciurile oficiale, cu Israel, Andorra și România, pe lângă cele amicale cu Elveția, Armenia și Insulele Feroe.

Kosovo a avut patru înfrângeri, toate în meciuri de calificare: cu Grecia de două ori, cu Irlanda de Nord și recent cu Belarus.

În total, cu Giresse, incluzând meciurile oficiale și amicale, Kosovo a avut 4 victorii, 6 egaluri și 4 înfrângeri.

Aceste rezultate slabe au făcut ca echipa să aibă aproape șanse mici să se califice la Euro 2024, care era obiectivul oficial.

Ca jucător, Alain Giresse a făcut parte din echipa națională a Franței care a câștigat Campionatul European din 1984, făcând pereche la mijlocul terenului cu Michel Platini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.