Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de atitudine în noul guvern de la Roma: Acord între Italia şi alte ţări din UE pentru preluarea unor migranţi din Mediterana

Agerpres
sea eye mediterana migranti

Italia a anunţat joi un acord cu alte ţări din Uniunea Europeană pentru preluarea migranţilor de pe nava Ocean Viking din Mediterana, rezolvând primul dintr-o posibilă serie de episoade care vor pune la încercare noul guvern de la Roma, transmite Reuters, scrie news.ro.

Nava Ocean Viking, operată de organizaţiile de caritate SOS Mediterranee şi Doctors Without Borders, transportă 82 de persoane pe care le-a salvat în această săptămână în timpul mai multor acţiuni efectuate în largul Libiei şi a solicitat accesul într-un port sigur.

Guvernul italian, învestit săptămâna trecută, a promis o schimbare de atitudine comparativ cu executivul anterior, în care ministrul de Interne de extremă-dreapta Matteo Salvini a închis porturile pentru bărcile care salvează migranţi.

SIIJ produce CUTREMUR în justiție - Polițist MORT după o descindere, procurorul de caz e urmărit penal

Premierul Giuseppe Conte a declarat joi, după o întâlnire cu mai mulţi miniştri importanţi, că ”mai multe ţări din UE” au acceptat să primească migranţii aflaţi la bordul Ocean Viking, ”ceea ce va asigura o soluţie rapidă şi potrivită” pentru aceştia.

Nicola Zingaretti, liderul Partidului Democrat de centru-stânga, care se află acum la guvernare împreună cu Mişcarea 5 Stele, a scris pe Twitter că s-a găsit ”o soluţie” datorită implicării altor state din UE.

Nu au fost oferite alte detalii, iar un purtător de cuvânt al SOS Mediterranee a declarat că nu a primit nicio informaţie că ambarcaţiunea poate să acosteze într-un port italian.

Ocean Viking se află în prezent la jumătatea distanţei între Malta şi insula italiană Lampedusa. Migranţii aflaţi la bord sunt africani, iar între ei se află şi 17 minori, a declarat un purtător de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.