Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de macaz în societatea rusă. Femeile vor fi ajutate să combine munca cu familia

stiripesurse.ro
femei

Banca Centrală a Rusiei va lansa un program pentru a ajuta angajatele femei să realizeze un echilibru între cariere şi viaţa lor de familie, după plângerile unor persoane de sex feminin că sunt promovate mai rar decât bărbaţii, a anunţat luni guvernatorul Elvira Nabiullina, transmite Reuters.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

Nabiullina, în vârstă de 57 de ani, a devenit în 2013 a doua femeie aleasă la conducerea Băncii Centrale a Rusiei şi a ajutat Moscova să treacă prin criza din 2014 - 2015, când statele occidentale au impus sancţiuni Rusiei, în urma anexării Crimeei.

"Credeam că nu am avut astfel de probleme la Banca Centrală a Rusiei, avem multe femei care ocupă poziţii de top. Dar s-a dovedit că avem o problemă: tinerele simt că sunt promovate mai puţin deoarece se pot căsători şi pot rămâne gravide...Vrem să stabilim un program special care să ajute femeile să combine munca şi familia", a afirmat Nabiullina la postul de televiziune RTVI.

Nabiullina, care are un băiat, a fost ministru al Economiei şi consilier al preşedintelui Vladimir Putin înainte de a fi numită la conducerea Băncii Centrale a Rusiei. Patru din cei 15 membri ai Board-ului sunt femei.

În 2015, Nabiullina a fost numită guvernatorului anului de Euromoney pentru "eforturile de combatere a furtunii macroeconomice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.