Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de macaz în Guvern: Dăncilă a început să-i laude pe miniștri și să dea ordine de față cu presa

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă guvern

Premierul Viorica Dăncilă a lăudat, miercuri, doi miniștri în debutul ședinței de Guvern, fiind pentru prima oară când prim-ministrul îți felicită colegii din Executiv în acest format, de față cu presa. De asemenea, Dăncilă i-a dat teme ministrului Finanțelor. Noua atitudine a premierului vine în contextul informațiilor neoficiale privind tensiunile dintre aceasta și conducerea PSD.

Premierul s-a declarat mulțumită de activitatea miniștrilor Dezvoltării (Daniel Suciu) și Agriculturii (Petre Daea):

  • ”Azi luăm o decizie importanta cu privire la consolidarea si restaurarea cazinoului din Constanta, cladire emblematica pentru Romania. Deblocam lucrarile pentru unul din cele mai importante obiective turistice din Romania, un proiect de investitii estimat la aproape 112 milioane de lei. Apreciez, dle vicepremier Suciu, că va asumati acest proiect abandonat ani de zile, si am convingerea ca va redeveni un centru cultural si de divertisment de anvergura internationala”
  • „Continuam sa atragem fonduri europene in sectorul agricol. In total, de la inceputul guvernarii PSD-ALDE, respectiv in perioada 2017-2019, Romania a incasat de la UE peste 8 miliarde de euro, bani care au ajuns in mediul rural pentru investii importante. Felicitari, dle ministru si sa continuati in acelasi ritm”

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă l-a somat pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în debutul ședinței de Guvern.

„Având în vedere că de la 1 ianuarie 2018, persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuții de asigurări sociale pe sănătate decât opțional, solicit Ministerului Finanțelor Publice să vină de urgență cu o soluție care să extindă această facilitate și pentru perioada 2014-2017. Ca prim ministru, sunt preocupată de protejarea veniturilor populației și eliminarea unor nedreptăți. Nu este normal ca oamenii să fie împovărați cu obligații fiscale injuste în raport cu nivelul veniturilor încasate, iar cetățenii care au primit decizii de impunere trebuie să știe că vor beneficia și ei de aceste criterii”, a spus Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.