Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de mentalitate în țările din Golf: După ce au primit drept de vot, femeile sunt primite și în armata Kuweitului

burka

În Kuwait, femeile vor putea mai nou să intre în rândurile armatei în calitate de ofiţeri, a anunţat marţi instituţia militară, unde femeile ocupau până acum doar posturi civile, informează AFP.

"Începând de astăzi (marţi), femeile kuweitiene vor putea să se înscrie în armată în calitate de ofiţeri specializaţi şi subofiţeri în domeniul serviciilor medicale şi serviciilor militare de susţinere", a anunţat pe Twitter armata acestei ţări arabe din Golf.

"A venit timpul să le dăm femeilor kuweitiene şansa să acceadă în armată alături de bărbaţi", a declarat la rândul său ministrul apărării Hamad Jaber al-Ali al-Sabah, citat de agenţia de presă oficială Kuna. Femeile kuweitiene sunt "capabile şi gata să ducă (...) dificultăţile" acestei sarcini, a continuat el.

Spre deosebire de alte ţări arabe din Golf, Kuweitul se bucură de o oarece deschidere pe plan politic. Aceasta este singura ţară din regiune care are un parlament ales prin vot, în urma adoptării unui sistem parlamentar, în 1962. Femeile au obţinut dreptul de vot în 2005, dată la care ele au fost de asemenea autorizate să-şi prezinte candidaturile la alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.