Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de strategie Singapore: Ţara asiatică NU va mai număra cazurile de COVID-19 şi va relaxa restricţiile

F. P.
NDTV.com
singapore

În timp ce lumea este îngrijorată de răspândirea variantei Delta, Singapore propune un model de relaxare: nu va mai număra cazurile de Covid și va permite călătoriile fără carantină și adunările.

Strategia propusă de trei membri ai grupului de lucru Covid-19 din Singapore ar elimina restricțiile și ar permite revenirea la călătoriile fără carantină și reluarea unor adunări mari. Singapore intenționează chiar să nu mai numere cazurile zilnice de Covid.

Propunerea este o abatere radicală de la așa-numitul model de "transmisie zero" adoptat de mai multe țări și teritorii - inclusiv centrul de afaceri rival asiatic Hong Kong - care s-au dovedit până acum a fi un succes în evitarea focarelor mari.

Dar acest model de "transmisie zero", care necesită măsuri de carantină stricte, deseori dure, va fi aproape imposibil de menținut pe măsură ce se răspândesc noi variante, iar pe termen lung pur și simplu nu este durabil, susțin membrii grupului de lucru. În schimb, ei spun că se poate trăi cu Covid, scrie CNN, potrivit Digi 24.

"Vestea proastă este că Covid-19 poate să nu dispară niciodată. Vestea bună este că este posibil să trăim normal cu el în mijlocul nostru. Putem transforma pandemia în ceva mult mai puțin amenințător, cum ar fi gripa sau varicela și să ne continuăm viața", au declarat ministrul comerțului din Singapore, Gan Kim Yong, ministrul finanțelor, Lawrence Wong, și ministrul sănătății, Ong Ye Kung.

Aproape două treimi din populația din Singapore va fi vaccinată cu prima doză de vaccin anti-Covid până la începutul lunii iulie, iar până în 9 august, va avea schema completă de vaccinare.

"Vaccinurile sunt extrem de eficiente în reducerea riscului de infecție, precum și de transmitere. Chiar dacă sunteți infectat, vaccinurile vor ajuta la prevenirea simptomelor severe ale Covid-19", au spus miniștrii.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni se vaccinează, modul în care Singapore monitorizează zilnic numărul de infecții Covid-19 se va schimba. Urmând o strategie similară cu modul în care urmărește infecțiile gripale, Singapore îi va monitoriza pe cei care se îmbolnăvesc grav sau pe cei care sunt în unitățile de terapie intensivă. Persoanelor infectate li se va permite să se recupereze acasă.

Cu variante noi, potențial mai contagioase, care prezintă o îngrijorare în întreaga lume, miniștrii au spus că ar putea fi nevoie de noi etape de vaccinare în viitor și au sugerat instituirea unui "program de vaccinare pe mai mulți ani".

Deși testarea și supravegherea vor fi în continuare necesare, aceștia propun efectuarea de teste în cazuri punctuale, cum ar fi înainte de evenimente sociale mari sau atunci când se întorc din călătoriile în străinătate. Pentru a face acest lucru, miniștrii spun că vor fi lansate metode mai rapide și mai ușoare de testare, deoarece testele PCR durează prea mult pentru a oferi rezultate.

În timp, vor fi disponibile mai multe tratamente pentru Covid-19, care se referă la terapii eficiente în tratarea bolnavilor critic și accelerează recuperării după boală, precum și reducerea severității bolilor. Totodată, oamenii sunt îndemnați să fie atenți la igienă și să evite să se întâlnească cu mai mulți oameni dacă se simt rău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.