DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Schimbare de strategie: YouTube nu mai cenzurează acuzațiile de fraudă legate de alegerile prezidențiale din 2020

politico.com
trump biden

Într-o inversare a politicii sale de integritate electorală, YouTube va lăsa să apară conținut care spune că au avut loc fraude, erori sau defecțiuni în alegerile prezidențiale din 2020 și în alte alegeri din SUA, a confirmat vineri compania pentru publicația americană Axios.

YouTube a stabilit politica în decembrie 2020, după ce suficiente state au certificat rezultatele alegerilor din 2020. Acum, a spus compania într-o declarație, lăsarea politicii în vigoare poate avea ca efect "limitarea discursului politic fără a reduce semnificativ riscul de violență sau alte daune din lumea reală".

"Doi ani, zeci de mii de eliminări de videoclipuri și un ciclu electoral mai târziu, am recunoscut că a venit timpul să reevaluăm efectele acestei politici în peisajul schimbat de astăzi", a declarat YouTube într-un comunicat.

"Având în vedere acest lucru și având în vedere că campaniile din 2024 sunt în plină desfășurare, vom înceta să mai eliminăm conținutul care avansează afirmații false potrivit cărora au avut loc fraude, erori sau defecțiuni pe scară largă în 2020 și în alte alegeri prezidențiale din SUA din trecut."

Se pregătește o strategie pentru 2024

Întrebat cum anume a putut YouTube să facă această determinare, un purtător de cuvânt YouTube a spus că a "deliberat cu atenție această schimbare", dar nu a oferit exemple suplimentare despre ce factori sau instanțe a luat în considerare atunci când a cântărit decizia.

Platforma a precizat că va oferi mai multe detalii despre abordarea sa în ceea ce privește alegerile din 2024 în lunile următoare.

Politica va intra în vigoare vineri și nu schimbă celelalte reguli de dezinformare ale YouTube.

"Restul politicilor noastre de dezinformare electorală rămân în vigoare, inclusiv cele care interzic conținutul care urmărește să inducă în eroare alegătorii cu privire la timpul, locul, mijloacele sau cerințele de eligibilitate pentru vot; afirmațiile false care ar putea descuraja în mod material votul, inclusiv cele care contestă validitatea votului prin corespondență; și conținutul care încurajează alte persoane să interfereze cu procesele democratice", a declarat YouTube.

Echilibrul potrivit, greu de găsit

Companiile media și platformele tehnologice se luptă cu modul în care să echilibreze limitarea dezinformării cu libertatea de exprimare înaintea alegerilor din 2024.

Găsirea echilibrului potrivit s-a dovedit dificilă până acum. Fostul președinte Donald Trump și alți oficiali aleși au făcut din negaționismul electoral un chiriaș cheie al platformelor lor politice înaintea alegerilor din 2024.

CNN, de exemplu, a primit critici pe scară largă pentru interviul cu Trump de luna trecută. În timpul evenimentului, Trump a insistat în mod repetat asupra unor acuzații cu privire la faptul că alegerile din 2020 ar fi "fraudate", în ciuda încercărilor moderatorului de a-l verifica în timp real.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.