Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare majoră în 2024: Finala IndyCar s-a mutat de pe străzile din Nashville pe un circuit oval

Getty Images
nascar

Finala sezonului 2024 a competiției auto IndyCar Series va avea o nouă înfățișare. Competiția a mutat ultima cursă a sezonului de pe străzile din Nashville pe circuitul Nashville Superspeedway. Va fi prima dată când finalul sezonului IndyCar se va disputa pe un circuit oval, din 2014.

Seria de 17 curse va începe cu o etapă stradală la St. Petersburg, Florida, pe 10 martie, iar cea de-a cincea cursă a sezonului va fi Indianapolis 500, pe 26 mai. Marele Premiu Music City de la Nashville este programat pentru 15 septembrie, conform Mediafax.

Cursa stradală IndyCar de la Nashville a început în 2021 și a fost mutată pe circuitul de viteză din apropiere din cauza preocupărilor legate de construcția din vecinătate a noului stadion de fotbal american Tennessee Titans, potrivit Indianapolis Star.

Zona stadionului fusese folosită în ultimii ani ca centru de operațiuni.

Când a fost anunțat pentru 2024, circuitul stradal din Nashville trebuia să fie un circuit reconfigurat de 2,17 mile cu șapte viraje.

Circuitul de 1,33 mile în formă de D de la Nashville Superspeedway a fost un loc de desfășurare pentru cursele de monoposturi în trecut, fiind folosit de Indy Racing League și apoi de IndyCar timp de opt ani, între 2001 și 2008.

NASCAR a revenit la locul de desfășurare în 2021 și va disputa toate cele trei serii ale sale la Nashville în perioada 28-30 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.