Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare radicală a vremii: SURPRIZA următoarelor zile

wheather.com
prognoza meteo

Temperatura va marca o scădere în vestul şi nord-vestul țării, apropiindu-se astfel de normalul perioadei, în timp ce în restul ţării va continua să crească, astfel că vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în Maramureş, Crişana şi estul Transilvaniei și 21...22 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

Vezi și: Se pregăteşte contraofensiva în cazul Laurei Codruţa Kovesi: Dan Adamescu în spatele 'afacerii'

Vezi și: DECIZIA care poate răstuna totul - Anunțul FBI ÎN Cazul Hillary Clinton cu 2 zile înainte de alegeri

În vest, centru şi nord local va ploua, în general slab. Vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări locale, temporare în cea mai mare parte a ţării, iar în zonamontanăînaltă va continua să sufle tare. Dimineața, în sudul ţării, pe spaţii mici va fi ceață.

În Capitală, dimineata ceaţă şi 7...8 grade. Pe parcursul zilei temperratura continuă să crească, vremea devenind deosebit de caldă pentru prima decadă de noiembrie. La amiaza, maxima va fi de 20-21 de grade.

La munte în cea mai mare parte a zonei montane, valorile termice vor marca o scădere apropiindu-se de cele normale ale perioadei. La amiază vor fi 9 grade la Paltinis, 11 grad la Predeal, 7 grade la Semenic, 11 la Sinaia, 7 la Arieseni si 4 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros şi va ploua în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali şi pe arii restrânse în rest. Începând cu orele serii înnorările se vor accentua şi pe arii extinse vor cadea precipitaţii, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp. Excepţie va face zona Munţilor Apuseni, unde acestea se vor semnala pe suprafeţe mai restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar în a doua parte a nopţii, cu precădere în Carpaţii Meridionali, vor fimai ales ninsori. Vântul va avea intensificări temporare, iar pe crestele înalte va continua sã sufle tare.

Vremea se răceşte în vest şi nord-vest, la amiază vor fi valori termice apropiate de cele normale, între 12 şi 14 grade. Rămân încă mai mari maximele din sudul Transilvaniei: 15-16 grade la Alba Iulia,Sibiu,Brasov. Cerul va fi temporar noros şi local va ploua, în general slab.

În sud, cald în Oltenia, 17-18 grade la amiază dar şi mai cald în Muntenia: între 19 şi 22 de grade. Câţiva stropi de ploaie în Oltenia şi ceaţă dimineaţa în Muntenia.

În Dobrogea, soare si cald, deosebot de cald pentru această dată: 20 de grade maximele la Tulcea si Constanta.

În Moldova, vreme în general frumoasă, cu ceva înnorări doar în partea de nord a regiunii temperatura mai creşte, astfel că depăşeste mediile climatologice: 20 de grade la Galati, 18 in Bacau, 20 la Iasi si 14 la Suceava.

Marți procesul de răcire a vremii se extinde în toată ţara, iar în sud, în centru şi în est va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, mai ridicate în extremitatea de sud-est, spre 18 grade. Va ploua în cea mai mare parte a ţării; ploile vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în jumătatea de sud-est, unde local se vor cumula peste 20...25 l/mp. În zonamontanăînaltă vor fi si lapovițe și ninsoari. Vântul va avea intensificări în regiunile sud-estice şi la munte.

În capitală, vremea se va răci accentuat. Va ploua, în general moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Dimineata vor fi 8-10 grade si la amiaza, numai 11...12 grade.

Miercuri temperatura continuă să scadă în majoritatea regiunilor, vremea devenind rece pentru această dată, cu maxime termice între 3 şi 11 grade. Excepţie va face Dobrogea şi sud-estul Munteniei, unde temperatura se va menţine peste mediile multianuale ale perioadei, până la 17...18 grade în sudul litoralului. Va ploua în cea mai mare parte a ţării, mai puţin în zonamontanăunde vor fi lapoviţe şi ninsori. Pe sapatii mici se pot acumula cantităţi de apă importante. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar și în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

În Bucureşti, 6-7 grade dimineata si o maximă de numai 10...11 grade. Temporar va ploua, moderat cantitativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.