Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare totală de strategie: ucrainenii vor să renunțe la Bakhmut/ Retragerea devine extrem de problematică

bakhmut

Liderii ucraineni ar putea decide retragerea militarilor din orașul asediat Bakhmut pentru a reduce pierderile și pentru a-și consolida apărarea în alte regiuni care ar putea fi atacate de ruși.

Rușii și-au intensificat atacurile în estul Ucrainei, obținând unele câștiguri în ultimele săptămâni. Analistul militar ucrainean Oleksiy Hetman susține că liderii de la Kiev ar putea să renunțe la Bakhmut, informează Mediafax.

„Va avea loc o retragere din Bakhmut dacă există riscul de încercuire. Nu ar avea sens să pierdem mai mulți oameni. Bakhmut nu are o mare valoare strategică. Pentru moment, ne putem menține pozițiile", a declarat el la Radio Ucraina NV.

În Bakhmut sunt cel puțin 10 mii de soldați ucraineni, care sunt aprovizionați printr-un singur drum. Dacă este tăiat sau luat sub control de către trupele rusești, atunci retragerea unităților va deveni problematică. În același timp, Zalujni (Pentagon) a afirmat în repetate rânduri că orașul nu are o importanță strategică.

Oficialii ucraineni cred că Moscova ar putea viza și Harkov, în nord-est, sau Zaporojia, în sud.

„Încercări de ofensivă fie în direcția Harkov, fie în direcția Zaporojia vor fi, desigur, făcute", a declarat șeful securității naționale Oleksiy Danilov, potrivit Sky News.

Zona Harkov a fost în centrul unei contraofensive ucrainene la sfârșitul anului trecut, în urma căreia Kievul a eliberat peste 500 de localități de sub controlul rusesc. În ultimele 24 de ore, peste 30 de orașe și sate din Harkov și 20 de comunități din Zaporojia au fost atacate de ruși, au anunțat forțele armate ucrainene.

Timp de luni de zile, luptele s-au concentrat în jurul orașului Bakhmut, controlat de ucraineni, în estul regiunii Donețk. Rusia a făcut progrese clare în încercarea de a-l înconjura atât dinspre nord, cât și dinspre sud, deși ucrainenii afirmă că pozițiile lor rezistă atacurilor repetate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.