Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare uriașă pe piața de retail: magazinul Metro se DIZIVEAZĂ

www.metro.ro

Grupul german de distribuţie Metro AG, prezent şi pe piaţa din România, a finalizat joi procesul său de divizare în două societăţi, în condiţiile în care activităţile sale din domeniul hipermarketurilor au început să fie cotate independent pe bursele de la Frankfurt şi Luxemburg, informează Reuters.

Citește și: NEWS ALERT: Mâna dreaptă a lui Sevil Shhaideh, urmărit penal

Citește și: Klaus Iohannis, despre refuzul lui Kovesi de a se prezenta la comisia de anchetă

Citește și: Premierul Mihai Tudose, numiri de ULTIMĂ ORĂ. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial


În luna februarie a acestui an, acţionarii Metro au votat în favoarea divizării grupului în două entităţi, una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, care vor păstra denumirea Metro, în timp ce activităţile de distribuţie de produse electronice de larg consum, regrupate sub marca Metro-Saturn, vor fi rebotezate Ceconomy.

Joi, în jurul orei 08:25 GMT, acţiunile Metro Wholesale & Food Specialist se tranzacţionau la 19,35 euro per titlu, în timp ce acţiunile Ceconomy se tranzacţionau la 10,38 euro per titlu.

Metro speră că această scindare va permite celor două companii indepedente să încheie mai multe achiziţii şi de asemenea va permite creşterea preţului acţiunilor, în condiţiile în care în prezent titlurile Metro se tranzacţionează la un discount comparativ cu alţi distribuitori precum Sysco şi Booker.

"Salutăm această divizare, deoarece este posibil să aducă valoare pentru investitori", au declarat analiştii Equinet, Christian Bruns şi Mark Josefson, recomandă cumpărarea acţiunilor Metro.

Metro, un conglomerat cu 2.000 de magazine în 29 de ţări, a demarat de mai mulţi ani un vast proces de restructurare, care a inclus printre altele vânzarea magazinelor Kaufhof, pentru a se concentra pe activităţile cash-and-carry, şi distribuţia de produse electronice de larg consum.

Noua companie Metro Wholesale & Food Specialist regrupează magazinele angro, care numără printre clienţii lor hoteluri, restaurante şi distribuitori independenţi, şi supermarketurile Real din Germania. Împreună, cele două activităţi au generat în anul 2015/2016 o cifră de afaceri de 37 miliarde de euro în 35 de ţări în care operează.

De cealaltă parte, Ceconomy este cel mai mare distribuitor european de produse electronice de larg consum, devansând Dixons Carphone, cu peste 1.000 de magazine în 15 ţări europene şi vânzări de 22 de miliarde de euro în 2015/16.

Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.