Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbarea la față a unui bătrân în rele, Klaus Iohannis - OPINIE

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis coroana eroul necunoscut

Ziua de 9 iulie 2020 ar putea rămâne în istorie! Pentru prima dată de când a pășit pe scena mare a politicii românești, Klaus Iohannis a venit în fața românilor cu un discurs pe care nimeni nu-l credea posibil, deși mulți încă îl mai sperau.

După ce Guvernul a anunțat un nou record de infectări, ca număr, nu ca procent rezultat din testări, Iohannis a dat dovadă că are și ”haine” de președinte, pentru întâia oară de când se află la Palatul Cotroceni, îmbrăcându-și vorbele în ceea ce se numește ”discurs temperat”. Desigur, mulți au spus că ”de vină” pentru ”moleșeala” președintelui ar fi căldura, dar aspectul acesta va putea fi validat doar de timp.

Iohannis își obișnuise românii, fie că sunt fanii săi, fie că sunt indiferenți, fie că sunt din tabăra adversă, cu atacuri furibunde la adresa anumitor instituții, cum ar fi Curtea Constituțională sau Avocatul Poporului, sau la adresa eternului ”rău”, PSD și pesediștii.

”Bătrân în rele”, cum ar spune mulți, pentru ieșirile sale verbale și comportamentale, uneori, Iohannis a surprins printr-un discurs parcă venit din altă lume. O lume a echilibrului, o lume reală, o lume în care democrația nu doar că e posibilă, ci chiar domnește, o lume în care răul poate să nu pornească de la întâistătătorul politicii românești. Devenit simbol al luptei cu ”pesediștii cei răi”, sintagmă pleonastică pentru mulți, Iohannis i-a dezamăgit pe reporterii care au încercat, prin toate metodele de care dispun, să îl provoace la un duel verbal cu cei din altă tabără. Nimic din toate acestea nu s-au întâmplat. Ba, mai mult, după ce omul său de încredere de la celălalt palat, Victoria, a atacat CCR, Iohannis a venit cu o mică ”dojană” și i-a transmis că deciziile judecătorilor constituționali se execută, nu se discută.

Iohannis pare să se fi schimbat la față. Culmea, totul s-a petrecut nu într-o instituție-simbol a țării, Palatul Cotroceni, ci într-o curte a uneia plină de militari și medici. Martori ai acestei transformări epifanice, reporterii au reușit să obțină ”normalitatea” de care România are nevoie. De la ”bătrânul în rele”, Iohannis a îmbrăcat cele mai bune haine prezidențiale pe care românii le-au văzut în ultimii 15 ani și ne-a arătat că ”România normală” chiar ar putea exista.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.