Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCHIMBAREA privind plata ROVINIETEI care va afecta şoferii din România/ UPDATE

rovinieta

Noi reglementări privind amenzile pentru neplata rovinietei au intrat în vigoare în urmă cu câteva zile. În ultimii ani, sute de mii de şoferi români s-au trezit cu amenzi pentru că nu au plătit rovinieta pentru autoturisme pe care le vânduseră. Oamenii s-au văzut nevoiţi să conteste sancţiunile tocmai in înstanţă, acolo unde au mers cu actele care dovedeau că autoturismul a fost înstrăinat.

Din 7 mai, legislaţia a fost modificată, astfel că ,de acum, şoferii care şi-au vândut maşinile şi s-au trezit cu amenzi pentru neplata rovinietei pot scăpa de un proces prin prezentarea documentelor de vânzare-cumpărare către instituţia care a emis sancţiunea.

Citeşte şi: Ne rărim pe capete! STATISTICĂ ALARMANTĂ privind declinul demografic din România

UPDATE - Precăzările CNIAR:

"Prevederile Deciziei ICCJ nr.4/05.03.2018 sunt obligatorii pentru instantele de judecata (potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila care stabileste la art. 517 alin.(4) ca "dezlegarea dată problemelor de drept judecate este obligatorie pentru instanţe de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I.)

In aceste conditii, pentru anularea unui proces verbal, este obligatoriu ca utilizatorii care şi-au vândut maşinile şi au fost totusi sanctionati pentru neplata rovinietei, sa conteste in instanta procesul verbal respectiv."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.