Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări la sistemul Ro-Alert după tornada din Călărași! Ce decizie au luat Arafat și reprezentanții ANM: 'Populația trebuie să înțeleagă că nu e de joacă'

playtech.ro
ro-alert

Raed Arafat a anunțat că la discuția de joi cu reprezentanții ANM s-a stabilit introducerea în sistemul Ro-Alert mai multe fenomene meteorologice precum vijeliile sau situațiile care se pot transforma în cod roșu, menționând că va exista și o linie de comunicare între meteorologi și IGSU.

„Am analizat situația care a fost și cum putem îmbunătăți utilizarea Ro-Alert. (...) Am stabilit cu colegii de la ANM un număr de situații cum sunt vijeliile care se pot transforma în cod roșu (cod portocaliu care se pot transforma în cod roșu)- căderi de grindină mari și alte situații în care ne informează și noi transmitem prin Ro-Alert. Se va face prin procedură care va fi realizată până în data de 6”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, conform Mediafax.

Schimb de replici între un ministru PSD și un consilier prezidențial pe Facebook - Mărul discordiei: documentarul german despre PSD și Dragnea

Potrivit lui Arafat, la ședința de joi, s-a stabilit și înființarea„unui hotline dedicat” între centrul de prognoză meteo și IGSU.

„STS ne-a confirmat că poate fi instalat cel târziu mâine și acest lucru înseamnă că putem stabili comunicarea rapid. S-a discutat preluarea pe 112 în zonele aflate în cod să luăm aici și să declanșăm sistemul Ro-Alert în zona respectivă. Populația trebuie să înțeleagă că nu e de joacă, dacă anunță să știe că va fi făcută o alertare în zona respectivă. Această legislație trebuie modificată și aici vorbim și despre Ro-Alert și DSU, numai că măsurile pe care le luăm nu vor aștepta modificarea legislației. Luăm unele măsuri pe baza unor protocoale și legislația va fi modificată în următoarele luni”, a mai spus Raed Arafat.

Discuția de la sediul MAI a avut loc între Raed Arafat, reprezentanți ANM, IGSU și DSU și a vizat sistemul Ro-Alert, după criticile potrivit cărora tornada de la Călărași nu a fost anunțată prin aplicație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.