Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări de trupe în Parlament: Dragnea i-a scos din joc pe 'proscriși'

sah

Social-democrații i-au eliminat și din ultimele funcții de conducere pe foștii parlamentari PSD care au schimbat armele.

Fostul premier Mihai Tudose mai deținea o singură funcție de conducere în Parlament: cea de președinte al grupului de prietenie cu Germania. PSD l-a schimbat săptămâna trecută, în locul acestuia fiind numit deputatul PSD Valeriu Steriu, fost președinte UNPR.

Schimbarea s-a făcut după ce Tudose a demisionat din PSD și s-a înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România, împreună cu mai mulți deputați social-democrați, membrii noului partid fiind critici vocali ai liderului PSD Liviu Dragnea.

De asemenea, Tudose s-a dus singur în comisia pentru drepturile omului, un loc unde PSD își trimite, de regulă, fie parlamentarii „indisciplinați”, fie parlamentarii „fără greutate”. Această comisie, solicitată rar să dea rapoarte, se bucură de o vizibilitate redusă. De altfel, 9 deputați Pro România se află în comisia pentru drepturile omului.

De același „tratament” au beneficiat și ceilalți parlamentari aleși pe listele PSD dar care au plecat în tabăra lui Ponta.

Astfel, un alt fost lider PSD eliminat din toate funcțiile parlamentare este și Ion Mocioalcă, ex-președinte al filialei Caraș-Severin. El a fost schimbat săptămâna trecută de la șefia grupului de prietenie cu Luxemburg, în locul acestuia fiind numită Violeta Răduț, deputat PSD de Teleorman.

Mocioalcă a mai pierdut, la pachet, și funcția de președinte al comisiei permanente a Camerei Deputaților și Senatului privind statutul parlamentarilor, locul acestuia fiind preluat de Valeriu Steriu.

Mocioalcă a fost eliminat și din Delegația permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO, în locul său fiind promovat deputatul PSD Corneliu Ștefan (Dâmbovița).

De asemenea, fostul lider județean PSD a ajuns și el, din comisia pentru apărare, tot în comisia pentru drepturile omului, o comisie considerată „invizibilă” de cei din PSD.

În fruntea grupului parlamentar de prietenie cu Japonia, Georgian Pop a fost înlocuit de Vlad Bontea (Mehedinți). La rândul său un „disident” care a plecat din PSD la Pro România, Georgian Pop a fost eliminat și din Grupul PRO-America, în locul său fiind numit deputatul PSD Silviu Nicu Macovei (Iași).

Un alt PSD-ist care a schimbat armele, deputatul timișorean Adrian Pau, a pierdut funcția de vicepreședinte al comisiei pentru revoluționarii din 1989, funcția fiindu-i acordată liderului PSD Timiș, Matei Suciu.

Deputatul Octavian Petric a pierdut și el funcția de președinte al grupului de prietenie cu Turcia, în locul lui fiind instalat deputatul Nicolae Georgescu din Argeș. Petric a mai fost eliminat și din Comitetul director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare. De asemenea, Petric a cerut să rămână membru în comisia de industrii, dar a fost trimis pentru „disciplinare” în comisia pentru drepturile omului.

La Senat, Mihai Fifor a ieșit din comisia pentru drepturilor omului, egalitate de șanse, culte și minorități și a fost mutat în comisia pentru muncă, familie și protecție socială, în locul acestuia fiind numit Botnariu Emanuel-Gabriel, un senator de Ilfov apropiat de Gabriela Firea și care a demisionat din PSD aducându-i critici lui Liviu Dragnea.

Citește și: Traian Băsescu, replică spumoasă pentru Dragnea: 'Daddy cheaună peste tot că ce rău e Iohannis' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.