Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări la Complexul Energetic Oltenia, după raportul exploziv al Corpului de control. Ministerul Energiei cere convocarea AGA

romanialibera.ro
complexul energetic oltenia

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a primit din partea acționarului majoritar, statul român reprezentat de Ministerul Energiei, o solicitare de convocare a adunării generale a acționarilor, pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin metoda votului cumulativ. Solicitarea vine în urmă raportului Corpului de control al ministrului Energiei, care a constatat o serie de nereguli, după cum au relatat ziarele locale.

Prin metoda votului cumulativ, fiecare acționar are dreptul de a-și atribui voturile cumulate (voturile obținute în urma înmultirii voturilor deținute de către orice acționar, potrivit participării la capitalul social, cu numărul administratorilor ce urmează să formeze consiliul de administrație) uneia sau mai multor persoane propuse pentru a fi alese în consiliul de administrație. Administratorii în funcție până la data adunării generale sunt înscrişi de drept pe lista candidaților pentru alegerea în noul consiliu de administrație. Aplicarea metodei votului cumulativ presupune alegerea întregului Consiliu de Administrație, format din cel puțîn cinci membri, în cadrul aceleiași A.G.A. Administratorii în funcție la data adunării generale care nu sunt reconfirmati prin vot cumulativ în noul consiliu de administrație sunt considerați revocați, mandatul lor încetând pe cale de consecință.

Complexul Energetic Oltenia a fost prejudiciat cu zeci de milioane de lei în urma unor achiziții de bunuri, lucrări și servicii, realizate în timpul mandatului actualului președinte al Directoratului CEO, Sorin Boza, și al celor care compun structura de conducere a companiei din Gorj. Este concluzia unui raport de control, realizat de Serviciul Corp Control al Ministerului Energiei, la ordinul fostului ministru Toma Petcu, relateaza gorjeanul.ro. Raportul de control a fost înregistrat însă la Ministerul Energiei pe 21 mai 2018, instituție condusă acum de ministrul Anton Anton, și transmis CE Oltenia, două zile mai târziu. Documentul destul de stufos subliniază grave abateri în domeniul derulării procedurilor pentru contractele de achiziție, în cazul realizării unui schimb de terenuri, pentru încheierea unui contract având ca obiect transferul de afacere, contract parafat în anul 2015, dar trecut pe pierderi de actuala conducere a companiei, și cu privire la achiziționarea mult discutatelor certificate de tip CO2, aferente anului 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.