Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări la vârful DNA: Noul șef va avea adjunctă din fostul CSM

Tatiana Toader

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să decidă, în ședința de marți, 25 aprilie, mai multe delegări la vârful DNA.

Noul șef al DNA, Marius Voineag, va avea o nouă adjunctă. Pe 30 aprilie expiră delegarea procurorului Codrin Gavra în funcția de procuror-șef adjunct al DNA. În locul acestuia, CSM urmează să o delege în funcție pe Tatiana Toader, de la Parchetul Curții de Apel București. Aceasta a fost membră în CSM în perioada 2017-2023, în anul 2019 ocupând funcția de vicepreședinte al Consiliului.

Și celălalt procuror-șef adjunct al DNA, Monica Erika Danciu, a ajuns în funcție tot prin delegare, deși lege prevede că adjuncții DNA „sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de procuror sau judecător, pe o perioadă de 3 ani”.

Alte delegări în funcții de conducere

Tot marți, 25 aprilie, CSM trebuie să decidă asupra prelungirii delegării procurorului Adrian George Matei în funcția de șef al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA. Adrian George Matei este cunoscut pentru că a intrumentat dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Procurorul este finul lui Cristian Ban, fost membru CSM, între timp ajuns și el la DNA.

Secția pentru procurori a CSM urmează să o delege tot marți pe Irina Cornelia Munteanu, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, direct în funcția de procuror șef al Secției judiciare penale din DNA. În prezent, secția este condusă de un adjunct.

Ultima decizie aflată pe masa Secției pentru procurori a CSM de marți, în legătură cu DNA, este propunerea de prelungire a delegării în funcția de procuror șef al Biroului de legătură cu instituții similare din alte state din cadrul Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a procurorului Alexandra Carmen Lăncrănjan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.