Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări multe pentru medici: A fost stabilită și vârsta de pensionare, indiferent de sex

wall-street.ro
medici romani strainatate

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de modificare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, stabilind, printre altele, posibilitatea înfiinţării de spitale republicane, dar şi ca medicii să se poată pensiona la 67 de ani, indiferent de sex.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost adoptat cu 222 voturi pentru şi 56 abţineri, scrie agerpres.ro.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

Potrivit articolelor adoptate, spitalele se organizează şi funcţionează pe criteriul teritorial în spitale republicane, regionale, judeţene şi locale (municipale, orăşeneşti şi comunale), incluzându-se astfel posibilitatea înfiinţării categoriei de spitale republicane.

Spitalul republican este un spital clinic organizat ca centru de excelenţă la nivel naţional, în care, împreună Universitatea de Medicină Carol Davila, se desfăşoară activităţi de asistenţă medicală, învăţământ medical, cercetare ştiinţifică medicală şi de educaţie medicală continuă, cu cel mai înalt grad de competenţă şi având în structură toate specialităţile medicale, menţionează textul.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

De asemenea, spitalele private se înfiinţează sau se desfiinţează cu avizul Ministerului Sănătăţii. Structura organizatorică, reorganizarea, restructurarea şi schimbarea sediului şi a denumirilor spitalelor private se fac cu avizul Ministerului Sănătăţii emis în 6 luni de la depunerea cererii de avizare, au mai stabilit deputaţii.

O altă prevedere adoptată stipulează că membrii Consiliului de administraţie al CNAS beneficiază de o indemnizaţie lunară de 15% din indemnizaţia preşedintelui CNAS, în condiţiile prezenţei efective la şedinţele consiliului. Membrii consiliilor caselor de asigurări de sănătate beneficiază de o indemnizaţie lunară de 10% din salariul funcţiei de director general al casei respective.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu

Deputaţii au mai stabilit că medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Aceştia au însă posibilitatea de a se pensiona, la cerere, în baza legislaţiei generale. Cei care au depăşit limita de vârstă pot profesa în continuare în unităţi sanitare private. Prin excepţie, aceştia îşi pot continua activitatea, cu avizul unităţii sanitare publice.

Începând cu vârsta de 65 de ani, medicii nu mai pot deţine funcţii de conducere în Ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile centrale din domeniul sanitar, CNAS, casele de sănătate, spitalele publice sau în orice alte unităţi sanitare, mai prevede textul adoptat de deputaţi.

Citește și: VIDEO/S-au făcut de râs! Tinerii liberali au dat-o rău de tot în bară

Camera Deputaţilor este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.