Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbările bruşte de temperatură, un pericol pentru organism. 5 probleme de sănătate care pot apărea

www.radiotimisoara.ro
termometru, vremea

Creşterea bruscă sau tocmai, scăderea, gradelor din termometru în perioade scurte de timp ne-a afectat tuturor viaţa în această primăvară. Diferenţele de 15, 20 de grade în mai puţin de 2 zile creează reale probleme de adaptare organismului nostru.

Citeşte şi: Veşti de ULTIM MOMENT de la Cotroceni! Klaus Iohannis A SEMNAT: Trei legi IMPORTANTE au fost PROMULGATE

Nu doar lipsa energiei, şi moleşeala ne-au făcut să ne simţim rău, ci şi apariţia de infecţii, boli, răceli şi alte probleme de sănătate, potrivit CSID.RO.

Infecţii şi boli ale tractului respirator superior

Conform specialiştilor, avem tendinţa de a ne îmbrăca cel mai adesea necorespunzător. Nu purtăm suficiente straturi sau avem tendinţa de a purta prea multe, astfel încât corpul ni se supraîncălzeşte sau suferă de frig. Acest lucru poate afecta răspunsul imun şi poate declanşa infecţii ale căilor respiratorii superioare.

Atunci când temperaturile fluctuează, este cel mai recomandat să ne îmbrăcăm în straturi uşoare, pentru a fi protejaţi de temperaturile scăzute dimineaţa şi noaptea având totuşi abilitatea de a elimina aceste straturi în momentele calde ale zilei.

Probleme cronice ale sinusurilor şi gâtului

Instalaţiile de încălzire şi aer condiţionat încearcă să ţină pasul cu temperaturile fluctuante, iar sistemele de încălzire şi răcire alternante rapid pot dezumidifica aerul. Aerul dezumidificat care conţine polen, praf şi mucegai poate accentua pentru problemele severe şi cronice ale sinusurilor şi gâtului, motiv pentru care este important să schimbăm filtrele de încălzire şi aer la fiecare şase luni. Medicii recomandă, de asemenea, achiziţionarea unui umidificator pentru avea nivelul de umiditate optim.

Astmul sezonier şi bronşita declanşate de aerul rece

Aerul rece poate declanşa astm bronşic sezonier sau bronşită. Persoanele care au aceste afecţiuni ar trebui să fie pregătite să utilizeze un inhalator sezonier pentru a evita episoadele severe şi cronice de tuse. Există un răspuns fiziologic la aerul rece, care determină căile respiratorii să se închidă şi să se strângă, afirmă specialiştii. Dacă suferi de astm, acest tip de vreme poate fi periculos. Vei vedea o mulţime de oameni care au bronşită, tuse, respiraţie şuierătoare şi dificultăţi de respiraţie la temperaturi scăzute, motiv pentru care trebuie să fii puţin mai atent la controlul sănătăţii pulmonare.

Alergii sezoniere la polen

Plantele sunt la fel de confuze ca şi oamenii la schimbările meteorologice, ceea ce înseamnă că practic florile înfloresc mai devreme şi eliberează polenul, fapt care poate cu uşurinţă agrava alergiile în cazul oamenilor care suferă de alergii sezoniere, de regulă.

Focare de răceală şi gripă

Pe măsură ce vremea se îmbunătăţeşte temporar, oamenii, mai ales copiii, vor să iasă afară pentru a se bucura de temperaturi blânde după o iarnă rece. Dacă o persoană este bolnavă, deja se va crea un adevărat focar al respectivei boli, infestând cel mai probabil majoritatea celor aflaţi în mediul respectiv.

Atunci când facem parte din grupuri mai mari, trebuie să fim puţin mai atenţi la igiena mâinilor şi să acoperim gura şi nasul atunci când strănutăm sau chiar când are loc un strănut în jurul nostru, avertizează specialiştii. De asemenea este important sa se cureţe frecvent spaţiile comune pentru a controla răspândirea infecţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.