Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbările climatice reprezintă o îngrijorare pentru români (studiu)

schimbari  climatice

Peste 90% dintre români consideră că schimbările climatice sunt reale, arată un studiu realizat pentru UNSAR, în septembrie 2019, de către IRES, potrivit Mediafax.

Dintre participanții la studiu care au declarat că schimbările climatice sunt reale, 46% consideră că acestea reprezintă o problemă extrem de serioasă, pe o scală de la 0 la 10 (unde zero înseamnă că nu este o problemă serioasă, iar 10 că este o problemă extrem de serioasă), aceștia acordând schimbărilor climatice punctajul maxim.

În ceea ce privește efectele schimbărilor climatice, principalele îngrijorări ale românilor sunt furtunile violente (33% dintre respondenți), urmate de topirea ghețarilor (16%), seceta (15%), incendiile de vegetație (14%), valurile de căldură (11%) și inundațiile (6%).

Citește și: TERIBIL S-a aflat cine sunt, de fapt, cei 4 oameni care au murit în accidentul din Iași - VIDEO

În ceea ce privește măsurile pe care românii sunt dispuși să le aplice pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice, peste 91% dintre participanții la studiu au declarat că o soluție pentru combaterea acestora este reducerea cantității de deșeuri și colectarea selectivă a acestora, 87% - reducerea defrișărilor, 86% - izolarea termică a locuinței, 82% - reducerea poluării industriale, 82% - utilizarea mijloacelor de transport alternative (bicicletă, mers pe jos, transport în comun etc.), 81% - evitarea produselor ambalate, în special cele în plastic, 78% - cumpărarea produselor locale sau de sezon, de fiecare dată când e posibil, 76% - limitarea înmatriculărilor de autovehicule poluante, 52% - introducerea unor taxe de acces în centrul orașului pentru autovehicule și alte măsuri.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.007 de persoane cu vârsta de peste 18 ani în septembrie 2019, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil, care dețin o pondere de peste 80% din piață

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.