Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbările conducerii ASF provoacă îngrijorări - Pun la încercare protecția legii RCA în vigoare! Mesaj FERM pentru PSD înainte de CEx

ASF

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) se declară, într-un comunicat, profund îngrijorată de schimbările preconizate la nivelul conducerii ASF și consideră că politizarea excesivă pe acest subiect trebuie evitată, în interesul asiguraților persoane fizice și juridice, conform Mediafax.

Comitetul Executiv Național al PSD se întâlnește luni pentru a vota, conform liderului Liviu Dragnea, candidații pentru conducerile ASF și CNA.

„Comisia Europeană a încercat, influențată de poziția asigurătorilor, să elimine funcționarea tarifului de referință din actuală lege RCA, însă actuală conducere a ASF s-a poziționat corect, protejând unul din elementele cheie care au adus piață asigurării obligatorii auto în starea actuală de echilibru”, arată comunicatul.

Tudorel Toader, după ce Augustin Lazăr s-a adresat instanței: Accesul la justiție e garantat pentru oricine. Problema e să nu abuzăm de acest drept

La un an și jumătate de la intrarea în vigoare a noii legi RCA, orice schimbare la nivelul structurii de conducere a ASF este cel puțin nepotrivită, cu atât mai mult cu cât Comisia Europeană încearcă prin orice mijloace să determine revenirea la situația din 2016, situație ce a generat explozia tarifelor RCA pe segmentele transporturilor comerciale, dar și profituri uriașe pentru asiguratori, spun transportatorii.

Totodată FORT așteaptă decizia oficială a Consiliului Concurenței generată de finalizarea anchetei cu privire la existența de practici nesănătoase și înțelegeri între vanzătorii de RCA pe zonă tarifelor de primă – cunoscută sub numele de “Ancheta Media Xprimm UNSAR”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.