Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimburi intense de focuri în apropiere de Stade de France. Poliţişti răniţi/ update

actiune antitero paris

UPDATE 8: Arestări în urma acţiunii anti-teroriste de la Paris. O femeie şi-a detonat vesta explozivă

UPDATE 7: Premierul francez Manuel Valls şi ministrul de interne Bernard Cazeneuve se aflau miercuri dimineaţă alături de preşedintele Francois Hollande în biroul şefului statului francez de la Palatul Elysée pentru a urmări operaţiunea antiteroristă în curs de desfăşurare din Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, relatează Le Figaro, care citează surse din anturajul preşedintelui. Premierul şi ministrul de interne au ajuns în biroul lui Francois Hollande la orele locale 08:05, au adăugat sursele citate.

UPDATE 6: Ministrul francez al justiţiei Christiane Taubira a anunţat miercuri în jurul orelor 8:00 (07:00 GMT) că operaţiunea antiteroristă din Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, s-a încheiat, însă surse judiciare au informat că operaţiunea este încă în curs de desfăşurare, scrie Le Monde. 

Christiane Taubira declarase la postul Europe 1 că operaţiunea era pe punctul de a se încheia, dar surse din poliţie au declarat pentru AFP că un suspect se află în continuare baricadat într-un apartament şi au precizat că operaţiunea este încă în curs. Surse judiciare au declarat pentru AFP că au fost arestaţi trei bărbaţi. 

Locuitorii din zonă au fost rugaţi să nu se apropie de perimetrul de securitate şi să rămână în case. Transportul urban este oprit.

UPDATE 5: Operaţiunea poliţiei franceze desfăşurată miercuri dimineaţă la Saint-Denis, periferie din nordul Parisului, pentru capturarea 'creierului' atentatelor teroriste din 13 noiembrie din capitala Franţei, s-a încheiat, a anunţat ministrul francez al justiţiei Christiane Taubira, relatează DPA, care citează mass media franceze. Potrivit AFP, în timpul operaţiunii au murit două persoane, iar alte două au fost arestate.

UPDATE 4: Şi armata a intervenit în zonă. Mai multe explozii s-au auzit dinspre locul intervenţiei armate.

UPDATE 3: Organizatorul atentatelor din Franţa, ţinta asaltului din Paris. Cel puţin un mort

UPDATE 2: Mai mulţi poliţişti francezi au fost răniţi în cursul nopţii de marţi spre miercuri în timpul unui asalt dat la Saint Denis, în nordul Parisului, de către forţele antiteroriste în legătură cu atentatele comise vineri, a informat o sursă apropiată anchetei, citate de AFP.

Ţinta acestui raid ar fi presupusul organizator al atentatelor de vineri seara, Abdelhamid Abaaoud, conform unor surse poliţieneşti.

Surse poliţieneşti şi judiciare au explicat că mai multe persoane s-au baricadat într-un apartament la Saint-Denis, o localitate de la periferia nordică a Parisului.

UPDATE 1: Asaltul continua miercuri în zori, la cinci zile după atentatele din capitala Franţei care au făcut 129 de morţi. Au avut loc schimburi de focuri, potrivit mai multor surse apropiate anchetei şi unor martori.

___

Schimburi de focuri la Saint Denis, în nordul Parisului, în cursul unei operaţiuni a poliţiei, au informat pompieri şi surse apropiate anchetei, potrivit AFP preluat de AGERPRES.

Subdirecţia antiteroristă a poliţiei judiciare franceze a intervenit, asistată de forţele poliţieneşti de intervenţie din cadrul Raid, potrivit unei surse apropiate anchetei. 

Schimbul de focuri a fost confirmat de o altă sursă apropiată anchetei care nu a putut preciza dacă a fost vorba despre o intervenţie pentru a găsi unul sau mai mulţi fugari ai atentatelor. Pompierii au anunţat că o persoană a fost rănită uşor.

___

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.