Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCHISMĂ pe Wall Street, cei mai mari jucători înființează o nouă bursă: Va concura cu NYSE și Nasdaq

bursa

Jucători importanți de pe Wall Street, cum sunt Morgan Stanley, Fidelity Investments, Citadel Securities LLC și o serie de alte companii financiare au convenit să lanseze împreună o nouă bursă low-cost care va concura cu New York Stock Exchange și Nasdaq.

Într-o declarație comună emisă luni, companiile au anunțat că noua piață bursieră va încerca susțină competiția, să îmbunătățească transparența operațională, să reducă costurile și să simplifice tranzacționarea acțiunilor în Statele Unite, scrie mediafax.ro.

Citește și: Atenție! Solicitare de urgență în privința Elenei Udrea

Asociația va fi numită Members Exchange sau MEMX și va fi finanțată și controlată de nouă instituții, inclusiv Bank of America Merrill Lynch, Charles Schwab Corp, E*TRADE Financial Corp, TD Ameritrade Holdings Corp, UBS și Virtu Financial.

Noua bursă vine după ca brokerii și traderii s-au plâns ani de zile de taxele prea mari percepute de bursele americane. Anul trecut, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) a cerut burselor de valori să își îmbunătățească activitatea, pentru a justifica taxele cerute.

Citește și: S-a aflat! Câți bani a încasat statul din taxa clawback în doar câteva luni

MEMX, care intenționează să ofere un model simplu de tranzacționare, bazat pe cea mai recentă tehnologie, va reprezenta și interesele clienților fondatori. Piața va oferi tarife mai scăzute pentru datele de piață, conectare și tranzacționare.

Cele trei mari burse din SUA s-au confruntat cu critici pentru creșterea taxelor pentru servicii cum ar fi fluxurile de date pe care brokerii le folosesc pentru a monitoriza acțiunile.

Citește și: Lovitură pentru DNA! A rămas în aer

MEMX va depune o cerere de funcționare la începutul anului 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.