Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schitul argeşean Brădetu are un nou stareţ

ziarulrezist.ro
calinic argeseanul

Arhiepiscopul Calinic l-a instalat duminică pe noul stareţ al Schitului Brădetu, notează Basilica.ro.

Este vorba despre Părintele Protosinghel Filotei Dabu, căruia i-a oferit după ceremonia de instalare și distincția eparhială „Crucea Basarabă”.

În Duminica a 4-a după Paşti, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult al aşezământului monastic.

În omilia sa, Arhiepiscopul a subliniat răbdarea și demnitatea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, amintit în textul biblic duminical.

De-a lungul timpului, schitul care datează din vremea domnitorului Mircea cel Bătrân a rezistat peste secole ca obşte de călugări, fie de sine stătătoare, fie ca metoc al Mănăstirii din Curtea de Argeş. S-a menţinut până la reformele agrară şi bisericească impuse de Cuza, în urma cărora s-a dezvoltat satul actual Brădetu, iar schitul s-a transformat în biserică de enorie.

După 130 de ani, din dorinţa a trei călugări, s-a pornit la o ctitorie nouă, la 800 m altitudine, deasupra satului Brădetu. Schitul nou s-a numit după numele celui din vechime şi a fost închinat Acoperământului Maicii Domnului, Sfântului Nectarie Tămăduitorul, Sf. Ierarh Calinic de la Cernica și Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.