Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scholz cere, la ONU, menţinerea susţinerii pentru Ucraina şi soluţii pentru crizele internaţionale

il Mitte
Olaf Scholz

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a pledat, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, pentru menţinerea susţinerii internaţionale pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia, şi a cerut soluţii pentru depăşirea problemelor alimentare, a crizei energetice şi climatice, relatează mediafax.

Olaf Scholz a cerut, de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite, intensificarea cooperării internaţionale şi a îndemnat Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina, argumentând că Administraţia de la Kiev are dreptul de apărare a integrităţii teritoriale.

"De aceea, susţinem Ucraina şi, de aceea, nu putem accepta farse de referendumuri", a declarat Olaf Scholz, referindu-se la planurile Moscovei de a organiza plebiscite pentru anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson.

Olaf Scholz a cerut soluţii pentru problemele alimentare, pentru criza energetică şi cea climatică. "Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să contribuim la posibilitatea de soluţionare a problemelor majore cu care se confruntă lumea", a continuat Olaf Scholz, conform declaraţiei publicate pe site-ul Guvernului Germaniei şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Vrem să atingem neutralitatea climatică până în anul 2045 şi vrem să contribuim pentru a ajuta toate ţările să meargă pe acest drum, în Asia, Africa şi în America de Sud", a subliniat Scholz.

Cancelarul german a îndemnat naţiunile dezvoltate să ajute ţările care se confruntă cu probleme alimentare. "Ţările bogate au responsabilitatea de a contribui cu mijloace financiare" pentru a ajuta statele care se confruntă cu probleme alimentare, a insistat Scholz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.