Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă scindare la vârful armatei ucrainene! Șeful spionajului militar îl acuză pe Zalujnîi: 'De ce suntem în situația în care suntem?'

news.ro
Kirilo Budanov

Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, îl critică pe fostul comandat-șef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi, într-o nouă aparentă scindare la vârful armatei ucrainene, informează Ukraîinska Pravda.

„Dacă totul este bine și totul este minunat și totul este făcut corect, atunci de ce suntem în situația în care suntem?”, a spus Budanov la CBC News, după ce jurnaliștii l-au întrebat despre neînțelegerile dintre președintele Volodimir Zelenski și Zalujnîi.

El a spus de asemenea că nu s-a pus problema ca între cei doi să fi existat o ruptură la nivel personal întrucât unul dintre ei „era un subordonat direct al celuilalt”.

„Rușii ar fi foarte fericiți să înghețe totul așa cum este acum” pentru a obține recunoașterea „teritoriilor pe care ni le-au luat ca fiind rusești”. „Iar ei și-ar sărbători victoria”, a punctat Budanov.

Context

Contextul în care Budanov face aceste declarații e foarte important. Declarațiile sale vin după eșeful contraofensivei ucrainene, dar și după recenta constatare a noului comandat șef al armatei.

Generalul Sîrski se află în funcţiune de mai puţin de o lună, după ce l-a înlocuit pe generalul Valeri Zalujnîi, iar mandatul său în fruntea forţelor ucrainene nu a început bine. Mai întâi, a fost nevoit să se retragă din oraşul Avdiivka, iar acum depune eforturi pentru a rămâne pe poziţii în vestul oraşului şi în unele sate din Zaporijjia, cucerite după lupte grele în ofensiva ucraineană de anul trecut.

Generalul Sîrski a mai spus că anumiţi comandanţi ucraineni au "calculat greşit" şi a fost nevoie de întăriri pe linia frontului. În plus, sunt factori care ies de sub controlul Ucrainei, cum ar fi ritmul livrărilor de arme, cauza fiind în principal disputa politică de la Washington, în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.