Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scindare în conducerea armatei din Sudan: forțele speciale nu-și mai primesc salariile, după ce comandantul armatei îl demite pe șeful Băncii Centrale

RFI
generalul Abdel Fattah al-Burhane

Șeful Consiliului suveran (organul de conducere) al Sudanului, comandantul armatei Abdel Fattah al-Burhan (foto), l-a demis duminică pe șeful Băncii Centrale, Mohammed al-Fatih al-Abidin. Potrivit canalului de televiziune Al Arabiya, Burai al-Siddiq Ali Ahmed a fost numit în acest post.

În plus, potrivit canalului, al-Burhan a decis, de asemenea, să înghețe toate conturile aparținând conducerii forțelor de reacție rapidă (forțele speciale) și companiilor acestora din băncile sudaneze și să nu mai plătească către forțele speciale.

Situația din Sudan a escaladat din cauza dezacordurilor dintre al-Burhan, care conduce și Consiliul Suveran, și șeful forței de reacție rapidă, Mohammed Hamdan Dagalo (Hamidti), care este adjunctul său în acest organism. Principalele contradicții dintre cele două structuri sunt legate de problema momentului și metodelor de formare a forțelor armate sudaneze unificate, precum și cine ar trebui să devină comandantul șef al armatei: un militar profesionist, ca al-Burhan sau un președinte civil ales, așa cum insistă Dagalo.

Pe 15 aprilie au început ciocniri între cele două structuri din apropierea bazei militare din orașul Merov, precum și din Khartoum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.