Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCINDARE masivă în Marea Britanie, după interviul dat de Harry şi Meghan Markle: Tinerii le țin partea, în timp ce restul sunt cu monarhia

Yahoo News
Meghan Markle Prințul Harry Oprah Winfrey

Interviul exploziv acordat de prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle jurnalistei de televiziune americane Oprah Winfrey a divizat opinia publică din Regatul Unit, tinerii fiind în mod clar mai favorabili cuplului, potrivit unui sondaj publicat marţi, relatează AFP.

Potrivit sondajului realizat de institutul YouGov, 36% dintre persoanele chestionate au declarat că îi susţin pe regina Elisabeta a II-a şi familia regală, în timp ce 22% au declarat că sunt în favoarea fostei actriţe americane şi a soţului ei, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, cuplul fiind instalat de peste un an în California, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a pus ochii pe Constituție: ‘Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției’

Sprijinul pentru ducele şi ducesa de Sussex este mai puternic în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (48%) decât în rândul celor peste 65 de ani (9%).

Aceştia din urmă sunt în proporţie de 55% favorabili familiei regale, faţă de 15% în rândul tinerilor.

Citește și: Palmă dură primită de România de la CEDO

Diviziunea este, de asemenea, politică: cuplul este perceput în mod pozitiv de 38% dintre alegătorii Partidului Laburist, faţă de 15% dintre aceştia care preferă familia regală. Doar 8% dintre conservatori susţin cuplul Harry-Meghan, în timp ce 64% dintre aceştia se declară favorabili familiei regale.

Sondajul YouGov, realizat în rândul a peste 4.600 de persoane, arată că în acceaşi proporţie (32%) cei chestionaţi consideră că ducele şi ducesa de Sussex au fost trataţi corect sau incorect de către familia regală.

Citește și: Se deschid noi centre de vaccinare! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV

Însă 61% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani consideră că cei doi nu au fost trataţi corect, comparativ cu 15% dintre cei peste 65 de ani care au aceeaşi opinie.

În interviul acordat vedetei de televiziune Oprah Winfrey, prinţul Harry şi Meghan au acuzat presiunea mediatică, rasismul şi neînţelegerea din partea familiei regale pentru a explica plecarea lor în urmă cu un an, formulând acuzaţii explozive împotriva monarhiei britanice, cufundată de atunci într-o criză profundă în ceea ce priveşte situaţia celor doi.

Citește și: Marcel Ciolacu îi transmite semnale lui Robert Negoiță: ‘Mi-aș dori să revină în partid’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.