Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei, precizări în cazul spitalelor de copii fără apă caldă și căldură

PMB primaria capitalei

Primăria Capitalei a venit cu precizări, vineri seara, după ce Spitalul de Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu au rămas 3 zile fără apă caldă și căldură.„Lucrarea a presupus înlocuirea unor porțiuni de conductă cu o vechime de peste 50 de ani”,arată Primăria.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri seara, de Primăria Capitalei, RADET a început în acest an cel mai amplu program de reparații, modernizări și înlocuiri de subansamble tehnice, după o perioadă de zeci de ani fără investiții în sistemul de termoficare, iar în planul de lucrări prioritare au fost introduse zonele care au creat probleme în sezonul anterior de încălzire, dar au fost dispuse lucrări și în zone cu risc ridicat de producere a unor avarii, precum zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu.

„Lucrarea a presupus înlocuirea unor porțiuni de conductă cu o vechime de peste 50 de ani. Subliniem faptul că efectuarea acestor lucrări a fost decisă pentru a putea preîntâmpina eventualele avarii și a presupus înlocuirea unor porțiuni de conductă din magistrala Berceni - DN800 care alimentează și spitalele Spitalul Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu”, arată Primăria Capitalei, în comunicat.

Reprezentanții Primăriei precizează că lucrarea a început în dimineaţa zilei de marţi, 12 noiembrie 2019, când au fost mobilizate echipe RADET din mai multe sectoare și a fost finalizată joi seara. Astfel, în cursul dimineții de vineri spitalul a beneficiat de apă caldă și căldură.

„Este important de subliniat că spitalul a fost anunțat, înainte de începerea lucărilor, pentru a putea asigura sursa alternativă de încălzire, așa cum prevăd normativele în vigoare”, mai spun sursele citate.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, s-au confruntat timp de trei zile cu lipsa apei calde și a căldurii în saloanele în care pacienți sunt copii.

Deși problema a fost remediată vineri dimineață, reprezentanții Ministerului Sănătății au informat că o echipă a ministerului, condusă de secretarul de stat Horațiu Moldovan se va deplasa imediat la unitatea sanitară Marie Curie pentru a verifica situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.