Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scor absolut ȘOCANT în Premier League: Leicester a egalat un record vechi de 24 de ani, în meciul cu Southampton

Leicester City a reușit să egaleze cea mai mare victorie din istoria Premier League, vineri seara, în etapa a zecea din acest sezon, după ce a învins-o pe Southampton, în deplasare, scor 9-0.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Jocul a început cum se nu putea mai rău pentru Southampton, care a încasat gol în minutul 10, de la Chilwell, iar două minute mai târziu căpitanul Bertrand a fost eliminat direct. La pauză, scorul era 5-0 pentru Leicester, care a înscris prin Chilwell (10'), Tielemans (17'), Perez (19, 39) și Vardy (45').

În repriza secundă, dezastrul a continuat pentru Southampton, care a mai încasat patru goluri, Perez (57') și Vardy (58', 90+4' - penalti) reușindă să ajungă la trei goluri. De asemenea, cel care a mai punctat a fost Maddison, în minutul 85.

S-a terminat 9-0, rezultat care va rămâne în istoria campionatului Angliei din mai multe motive. Potrivit BBC, Leicester a egalat un record vechi de 24 de ani în ceea ce privește diferența de scor dintr-un meci din Premier League. Precedenta echipă care a câștigat cu 9-0 a fost Manchester United, contra lui Ipswich, în 1995.

De asemenea, victoria lui Leicester este cea mai mare înregistrată vreodată în deplasare de o echipă din prima ligă engleză, în istoria de 131 de ani a campionatului.

În plus, Southampton a suferit cea mai grea înfrângere din istorie în toate competițiile.

Pe lângă aceste aspecte, Leicester a mai reușit performanța de a avea doi jucători care reușesc să marcheze trei goluri într-un meci (Perez și Vardy). Doar Arsenal, în 2003, mai reușise acest lucru, prin Pennant și Pires, tot într-un meci cu Southampton.

În urma acestui rezultat, Leicester a urcat pe locul 2 în Premier League, cu 20 de puncte și cu un golaveraj 25-8. De partea cealaltă, Southampton a ajuns pe loc retrogradabil, 18, cu opt puncte și golaveraj 9-25.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.