Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scoţia vrea un al doilea referendum de independenţă

Guvernul de la Edinburgh ar putea solicita organizarea unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei în momentul în care prim-ministrul britanic Theresa May va activa Brexitul (ieşirea Marii Britanii din UE - n.r.) în martie, a informat luni ziarul The Times, citat de EFE, conform agerpres.

Surse din executivul britanic nu şi-au ascuns îngrijorarea cu privire la faptul că premierul scoţian Nicola Sturgeon (foto) ar putea profita de Brexit pentru a cere un nou vot cu privire la viitorul Scoţiei, după un prim referendum desfăşurat în septembrie 2014 şi în urma căruia scoţienii au respins independenţa regiunii.

Potrivit The Times, Theresa May ar putea respinge o astfel de solicitare pe motiv că riscă să provoace o criză constituţională.

+ 18!ATENŢIE, imagini ŞOCANTE! Islamiştii filipinezi AU DECAPITAT un ostatic german - FOTO/VIDEO

Îngrijorarea guvernului britanic este că Sturgeon s-ar putea folosi activarea negocierilor pentru Brexit pentru a solicita oficial un al doilea vot, după ce prim-ministrul scoţian a avertizat că Scoţia nu doreşte să părăsească piaţa unică europeană. În schimb, May a confirmat că intenţionează să scoată Marea Britanie din piaţa unică pentru a putea controla imigraţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.