Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scoţienii vor lucra numai 4 zile pe săptămână, dacă votează independenţa de Regatul Unit

scotia marea britanie

Ideea săptămânii de lucru de 4 zile a fost susţinută de conferinţa Partidului Naţional Scoţian (SNP), în condiţiile în care muncitorii cer mai multă flexibilitate pe piaţa muncii.

Oamenii politici din Scoţia susţin trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, care face parte din politica Partidului Naţional Scoţian (SNP).

Delegaţii la congresul partidului au votat copleşitor în susţinerea ideii, după ce au aflat că pandemia a schimbat echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, scrie mediafax.ro.

Guvernul SNP va stabili un fond de 10 milioane de lire sterline pentru a permite companiilor să piloteze şi să experimenteze beneficiile unei săptămâni de lucru mai scurtă, care urmează să fie introdusă „atunci când Scoţia câştigă controlul deplin al drepturilor de muncă”.

Cercetări recente efectuate de IPPR Scotland arată că 80% dintre oameni cred că reducerea numărului de zile de muncă fără pierderi de salariu ar avea un „efect pozitiv asupra bunăstării lor”.

În urmă cu doi ani, cercetările efectuate de Centrul pentru Studii Politice au constatat că, dacă ar fi implementată la nivel de Marea Britanie, politica ar costa Trezoreria 17 miliarde de lire sterline, în cele mai optimiste ipoteze.

Partidul Naţional Scoţian este un partid naţionalist scoţian, regionalist şi social-democratic din Scoţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.